U društvu najboljih strijelaca i Lea Agović iz Berana

 U društvu najboljih strijelaca i Lea Agović iz Berana

Članica beranskog Streljačkog kluba „Donje Luge“, Lea Agović strijelac je koji je najviše napredovao u prošloj godini, po odluci Upravnog Odbora Streljačkog saveza Crne Gore. Lea je proglašena i za najboljeg mladog strijelca. Ova uspješna, sedamnaestogodišnja, dama sa mirnom rukom, postavila je novi državni rekord standardnim vazdušnim oružjem, u disciplini puška, u kadetskoj konkurenciji (606,3 bodova), a uz to je i oborila lični rekord (608,1).

„Lijep je osjećaj naći se među najboljima i biti u konkurenciji sa mladim i talentovanim strijelcima. Ova nagrada me motiviše da se i dalje borim i vjerujem u svoje snove”, kaže Lea.

Foto:Privatna arhiva

Ovim zahtjevnim ali i zanimljivim sportom Lea je počela da se bavi sa četrnaest godina, kaže da joj je najveća motivacija to što svaki put iznova pobjeđuje sebe i postavlja sebi izazove.

„Ništa mi ne pada teško dok imam cilj i dok se trudim da istrajem u njemu. Mnogo mi pomaže trener Vojislav Zečević, koji sa puno strpljenja radi sa mnom i koji je uvijek vjerovao u moj uspijeh, zbog čega sam mu posebno zahvalna. Do uspjeha se stiže jedino ako vjerujete u sebe i vrijedno radite“, dodaje Lea.

Lea je kazala da je 2021. godina novih izazova, u kojoj joj je cilj da ode na međunarodna takmičenja i brani boje svoje države. Pokušaće da “upuca” normu za Evropsko prvenstvo i plasira se na Igre malih zemalja u Andori.

U karijeri je učestvovala na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Izdvojila je učešće na Prvenstvu Crne Gore standardnim oružjem, gdje je u kadetskoj konkurenciji osvojila prvo, a u juniorskoj treće mjesto. Od većih takmičenja bila je na  regionalnim kupovima u Sarajevu i Smederevu.

Pored brojnih uspjeha koje postiže u streljaštvu Lea je učenica trećeg razreda Gimnazije “Panto Mališić” i članica je školskog benda “ALT”. Za muziku kaže da je njena prva ljubav i da jedva čeka da se stabilizuje stanje sa virusom i da se vratimo normalnom životu, nedostaje joj druženje i svirke.

Foto: Privatna arhiva

„Zbog pandemije COVID-19 bile smo primorane da napravimo kraću pauzu. Sada se spremamo za takmičenje srednjoškolskih rock bendova koje nas čeka sredinom februara”, ističe Lea.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još