Piksi o mjestu selektora: Tu sam da pomognem, odveo bih Srbiju u Katar

 Piksi o mjestu selektora: Tu sam da pomognem, odveo bih Srbiju u Katar

Foto: Fudbalski savez Srbije

Legendarni fudbaler Dragan Stojković Piksi izjavio je da je tu da pomogne srpskom fudbalu i da zna da bi kao selektor odveo Srbiju na Mundijal u Katar.

Ljubiša Tumbaković više nije selektor fudbalera Srbije, a pojedini mediji prenijeli su da je Dragan Stojković jedan od kandidata da preuzme kormilo nacionalnog tima.

„Ja sam tu da pomognem srpskom fudbalu u bilo kom obliku. Propustili smo šansu da odemo na Euro, nervirao sam se. Ne možeš da vjeruješ da možeš da izgubiš od ekipe koja nije kvalitetnija od tebe“, rekao je Stojković u jutarnjem programu televizije K1.

Piksi je rekao i da o selektorskoj funkciji nije pričao sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, jer, koliko on zna, politika se ne miješa u fudbal.

„Treba da imam dobre informacije da bih dao svoje mišljenje. Da li ću biti selektor ili neću, vidjećemo. Ne mogu da kažem ni da ni ne. Neko ko me želi mora da me želi kompletno. Morate svi da me želite, da se osjeti podrška, želja, volja. Vidjećemo. Osjećam podršku od ljudi koji su tu, ali treba još neke stvari da se poklope“.

On je upitan i šta bi radio da je selektor Srbije.

„Znam da bih nas odveo u Katar. Znam, jer vjerujem u to i izvukao bih iz igrača maksimum maksimuma. Ne mogu da ti neki igrači u utakmici koja je najbitnija, budu najgori. To se u poluvremenu riješi“, zaključio je Stojković.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još