Opština Berane organizovala prijem za Darka Pešića

Za atletičara AK „Lim“ i reprezentativca Crne Gore, Darka Pešića koji je osvojio osmo mjesto u desetoboju na nedavno održanom Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Torunu, u Poljskoj, organizovan je svečani prijem u Opštini Berane.

Potpredsjednik Opštine Darko Stojanović čestitao je Pešiću na postignutom uspjehu, naglasio da je Berane ponosno na ostvareni rezultat, ističući očekivanje da će nastaviti i ubuduće da predstavlja Berane i Crnu Goru u najboljem svjetlu.

Foto: Opština Berane

Potpredsednik Marko Lalević pohvalio je uspjeh Pešića, naglašavajući da to što smo na nedavno održanom Evropskom prvenstvu imali predstavnika koji je izborio veoma značajan plasman među najboljim atletičarima Evrope je od posebne važnosti za sport u Beranama.Sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Goran Folić čestitao je mladom atletičaru na rezultatu i istakao da su njegovi podvizi u dosadašnjoj karijeri, uključujući i poslednji zahvaljujući kojem je osmi u Evropi, dokaz da naša zemlja ima vrhunske atletičare i sportiste.

razgovoru sa mladim atletičarem predstavnici Opštine pomenuli su i značajne projekte vezane za unapređenje sporta koji će se realizovati u bliskoj budućnosti u Beranama.Pešić se zahvalio rukovodstvu Opštine na prijemu, ističući da je ponosan što predstavlja Berane i što je član atletskog kluba „Lim“, kao i da se nada da će i ove godine biti jedan od učesnika internacionalnog mitinga „Ivangrad 2021“ na beranskom stadionu.„Očekujem da ću već u maju ostvariti rezultate kojima će konkurisati za Olimpijske igre“, kazao je Pešić.

Šef stručnog štaba AK „Lim“ Zoran Jojić naveo je da Pešića ove godine očekuju tri velika takmičenja i to Kup Evrope na Kipru, Prvenstvo Evrope malih zemalja i Balkansko prvenstvo.

On se ovom prilikom zahvalio Darkovom treneru Goranu Obradoviću, koji je porijeklom iz Berana, a trener je i poznate srpske atletičarke Ivane Španović.Opština Berane je uručila atletičaru Lima prigodne poklone.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još