Održan deveti memorijalni kup „Slavko Šćekić“

 Održan deveti memorijalni kup „Slavko Šćekić“

Foto: Opština Berane

Deveti memorijalni kup „Slavko Šćekić“ – Berane Open 2020 održan je danas u organizaciji paraglajding kluba „Naša krila“, a uz pomoć Opštine Berane i Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO.Dvadesetak učesnika iz Srbije i Crne Gore, takmičili su se u 3 serije, na beranskom aerodromu, uz tehničku podršku majstora vitla Božidara Kastratovića.

Foto: Opština Berane

Prvo mjesto je pripalo Miodragu Bujiću Bujketu iz paraglajding kluba “Sirus” Zlatibor , drugo mjesto je zauzeo Dejan Đurišić iz podgoričkog kluba “Orao” , dok je treće mjesto pripalo Mikiju Marašu iz paraglajding kluba ”Podgorica“ iz Podgorice.

Beranski ženski paraglajding je i ove godine imao svoje predstavnike. Učestvovale su dvije takmičarke Maja Radovanić i Bojana Stijović. One su, kako je saopšteno, ponos kluba i beranskog paraglajdinga „osvajaju nove vazduhoplovne prostore u takmičarskom i  slobodnom letenju“.

Foto: Opština Berane

Direktorka takmičenja Maja Radovanić je kazala da je odziv takmičara  i sveukupna organizacija prošla na zadovoljavajućem nivou, imajući u vidu situaciju sa pandemijom i otežanim uslovima za prelaz granica zbog rizika koji nosi sa sobom KOVID-19.

Prema riječima predsjednika paraglajding kluba „Naša krila“ Predraga Dedovića takmičenje je, kao i prethodnih godina, pomogla Opština Berane, bez čije pomoći, kako je istakao, ovakve manifestacije nije moguće izvesti na kvalitetan način.

Foto: Opština Berane

„Očekujemo i nadamo se nastavku saradnje kako bi imali što bolju promociju naših sjevernih predjela za potrebe paraglajding turizma, koji u Berane može dovesti veći broj turista narednih godina.

Primjera radi grad Kruševo (Sjeverna Makedonija) čija geografska konfiguracija je veoma slična kao i naša Limska dolina u toku jedne godine ugosti preko 1500 takmičara iz cijelog svijeta, što za tako mali kontinentalni grad predstavlja veoma značajne turističke prihode kako u smještajnim kapacitetima, tako i u uslužnim djelatnostima. 

U klubskim planovma i željama jeste novi izazov, a to je da vjerujemo da će Berane u 2021. godini biti jedna od stanica evropskim paraglajderistima u pohodu na najveći tron “PGEAC” u preciznom slijetanju na cilj“, saopštio je Dedović.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još