Najbolji sportista godine Luka Došljak, najuspješniji sportski kolektiv “ Berane 1949″

 Najbolji sportista godine Luka Došljak, najuspješniji sportski kolektiv “ Berane 1949″

Opština Berane je ove godine dodijelila 15 nagrada u različitim kategorijama, koje će biti uručene tokom sledeće nedjelje.

Rukometaš Luka Došljak jednoglasno je izabran za najuspješnijeg sportistu Berana u ovoj godini, po Odluci Žirija za dodjelu godišnjih priznanja sportistima, sportskim kolektivima i sportskim radnicima Opštine Berane.Došljak ostvaruje odlične rezultate u dresu RK „Berane 1949“.

Foto: Opština Berane

Rukometni klub „Berane 1949“, koji se takmiči u prvoj ligi i nalazi se u vrhu tabele, proglašen je za najuspješniji sportski kolektiv.Proglašeni najbolji u različitim kategorijamaImajući u vidu značaj ovog priznanja koje se tradicionalno dodjeljuje, Opština Berane je, rješenjem predsjednika opštine, formirala sedmočlani Žiri, koji je donio Odluku o dodjeli godišnjih priznanja sportistima, sportskim kolektivima i sportskim radnicima za 2020. godinu i proglasio najbolje u različitim kategorijama.

U žiriju su se, pored sekretara za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane Gorana Folića, koji je bio i predsjednik, našli Ivan Popović, Marko Aletić, Maja Radovanić, Sonja Barjaktarović, Darko Jovović i Slavko Labović.

Za najboljeg juniora proglašen je Danilo Joksimović iz Košarkaškog kluba „Lim“, dok je najbolja juniorkaMaša Bubanja (Atletski klub „Lim“).Najuspješniji kadet je Vojislav Spalević (KK „Lim“), a kadetkinja – Andrea Bajović iz Stonoteniskog kluba „Budim“.Opštinsko priznanje za najuspješnijeg trener pripalo je Bobanu Akoviću (Omladinski fudbalski klub Berane).Za perspektivnog sportistu proglašen je Goran Aković (Fudbalski klub Berane).

Priznanja za postignuti sportsko-takmičarski rezuiltat (sve uzrasno sportsko-takmičarske kategorije) dobili su:Martina Ostojić – SK „Budim;Ksenija Jukić – SK „Donje Luge“,Kalina Knežević– Odbojkaški klub „Ivangrad 2011“ iPavle Vulević – Džiu Džicu klub “Panter“.Posebna nagrada za doprinos u sportu pripala je Aidi Selmanović, na predlog AK „Lim“.Nagradu za životno djelo dobio je Miomir Aletić, na predlog OFK „Berane“.Sportski radnik godine je Vesko Čejović (Kik boks klub „Perjanik“).Nagrade Opštine Berane biće uručene tokom sledeće nedjelje.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još