Hamilton: Formula 1 je opasan sport

 Hamilton: Formula 1 je opasan sport

HUNGARORING, HUNGARY – AUGUST 02: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 during the Hungarian GP at Hungaroring on August 02, 2019 in Hungaroring, Hungary. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je Formula 1 opasan sport i da mu je drago što se vozač Hasa Roman Grožan izvukao iz bolida u plamenu u trci za Veliku nagradu Bahreina.

Shareimagefoto: Beta/APHamilton: Formula 1 je opasan sportVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je Formula 1 opasan sport i da mu je drago što se vozač Hasa Roman Grožan izvukao iz bolida u plamenu u trci za Veliku nagradu Bahreina.

“To je bio šokantan prizor. Kada uđem u bolid znam da rizikujem i poštujem opasnosti koje nosi ovaj sport. To sam i podijelio na društvenim mrežama za vrijeme prekida trke, pošto je zastrašujuće. Ne znam kakvom snagom se izvukao, ali zahvalan sam što oreol radi, što mu ograda nije presjekla glavu ili tako nešto. Moglo je da bude mnogo gore“, rekao je Hamilton posle trke.Hamilton je pobijedio u trci za Veliku nagradu Bahreina i ostvario 95. trijumf u karijeri. Trku je obilježio veliki incident u prvom krugu kada je vozač Hasa Roman Grožan udario u zaštitnu ogradu. Njegov bolid se zapalio, a Fracuz je uspio da se izađe iz plamena i prošao je sa lakšim opekotinama ruku i nogu i slomljenim rebrima. Trka je bila prekinuta sat i po vremena, dok redari nijesu popravili ogradu i očistili stazu.“To je podsjetnik za sve nas, ali i one koji gledaju, da je ovo opasan sport i zato mi idemo do krajnjih granica i igramo se tim granicama, ali to mora da se poštuje. Mislim da to pokazuje kakav su sjajan posao obavili Formula 1 i FIA, da možemo da se izvučemo iz ovakvih stvari. Ali, to će biti istraženo i oni će uraditi sve kako bi osigurali da se ovo ne ponovi“, naveo je Hamilton.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još