Beranac svjetski rekorder: Za šest sekundi držeći jaje polomio 45 siporeks ploča (FOTO)

 Beranac svjetski rekorder: Za šest sekundi držeći jaje polomio 45 siporeks ploča (FOTO)

Beranac Žarko Janković juče je na Svjetskom prvenstvu u borilačkim vještinama u Modriči oborio svjetski rekord. On je, kako je saopštio FOS-u, za 6.20 sekundi polomio čak 45 siporeks ploča (od postavljenih 50), držeći jaje u ruci i tako je preuzeo titulu Amerikancu Kevinu Bergquistu koji drži rekord od 2015. godine.

FOTO: Privatna arhiva

U Modriči je 15. i 16. juna održan seminar majstora borilačkih vještina iz svih krajeva svijeta i svjetsko prvenstvo u borilačkim vještinama a Žarko je pokušao i uspio u namjeri da preuzme rekord Amerikancu koji je 2015. godine polomio 28 siporeks ploča držeći u ruci živo jaje.

FOTO: Privatna arhiva

Kod ove tehnike je specifično što se jaje drži u ruci i direktno se pesnicom udara u ploče. Jaje ne smije da se slomi!

„Što se tiče rekorda naravno da sam zadovoljan i srećan što još jednom mom gradu donosim takvu titulu i nadam se da se neće na ovome završiti. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Opštini Berane, Sekretarijatu za sport, predsjedniku Opštine Modriča i organizatoru događaja Nikoli Živkoviću kao i svim ljudima koji su tog dana bili uz mene i koji su stavili svoj potpis na dokumenta koja šaljemo za London“, kazao je Žarko u izjavi za FOS.

FOTO: Privatna arhiva

Osim obaranja rekorda u ovoj, zaista neobičnoj disciplini, Žarko se takmičio i u disciplini self defense (kombinovane borilačke vještine u cilju samoodbrane) i u istoj osvojio prvo mjesto.

„Prijavio sam se u disciplini self defense da se i tu oprobam poslije pauze od godinu dana. I eto, ispostavilo se da je i tu uspjeh bio na najvišem nivou“, kaže Žarko za FOS.

Ovaj Beranac se godinama bavi borilačkim vještinama. Osnivač je Sambo kluba i trener ove borilačke vještine.

Pročitajte još