Rebekine novogodišnje čarolije radost za najmlađe

 Rebekine novogodišnje čarolije radost za najmlađe

Novogodišnji i božićni keksići poslednjih godina i kod nas postaju ukras i neizostavni dio praznične trpeze. Kažu da njihova izrada zahtijeva puno strpljenja, kreativnosti i preciznosti, a najveća nagrada je oduševljenje koje izazivaju kod najmlađih.

Foto: Privatna arhiva


Rebeku Elezović iz Zrenjanina ljubav je dovela u Andrijevicu. Ova mlada, kreativna žena primjer je kako jedan hobi može postati izvor prihoda. Njeni poslastičarski specijaliteti prijaju kako čulu ukusa, tako i vida, pravi keksiće, kolače i torte koje se s pravom mogu nazvati umjetničkim djelima.
Rebeka kaže da je sve počelo tako što je izrađivala sitne detalje za dekoracije torti, zatim figurice od fondana, a onda je počela da sprema torte, sada ima redovne mušterije koje je preporučuju svojoj rodbini i prijateljima.
„Uvek sam voljela da dekorišem, uživala sam u pripremi za praznike, sređivala prazničnu trpezu. Kada sam dobila decu tako se još više iskazivala ta moja ljubav prema dekoraciji. Čak sam i ove godine jedva čekala novogodišnje praznike. Uživam kada radim keksiće, počev od toga da tijesto bude savršeno, zatim da izaberem lijepe, različite oblike, a onda dolazi ono što najviše volim, dekoracija. Sve vam je dozvoljeno. Razne boje, detalji sa kojima se poigravate, nikad niste sigurni kakav će biti krajnji ishod, nekad ste zadovoljni, nekad manje“, iskrena je Rebeka.

Foto: Privatna arhiva


Kaže da su njeni najiskreniji kritičari djeca, oduševljenje na njihovim licima i u očima ne može se odglumiti i tada, dodaje ona, ima osjećaj da im je upravo ona uljepšala praznike. Oni i njen suprug su i njena najveća „pomoć“ i podrška.
„Svakako da imam podršku od ukućana, a imam i pomoć od mojih malih pomoćnika. Često dok spremam vole da uzmu malo fondana i da i oni prave figurice. Treba puno vremena i strpljenja ali ja ga imam. I za kolače, torte, za decu i porodicu“ , ponosno ističe ona.
Rebeka kaže da je ovaj posao dobra dopuna za porodični budžet ali da njoj predstavlja zadovoljstvo.

Foto: Privatna arhiva

„ Ja zaista volim ovaj posao, uživam dok radim , to je moj način da stvorim nešto lijepo, da ja budem zadovoljna i da usrećim druge ljude. Volim porudžbine koje su teže za napraviti, oko kojih treba malo da se pomučim“, kaže Rebeka.
Ona kao i većina onih koji se bave ovim poslom u prodavnicama prvo pita za modlice i alate za ukrašavanje torti i kolača.
„ Prvo što tražim kada se nađem u nekom većem tržnom centru ili u prodavnici su sredstva za dekorisanje, kod nas na sjeveru se teško pronalaze te stvari, druga priča je u većim gradovima. Mada mi je uvijek zanimljivije kada sama radim dekoracije bez prevelike pomoći tih alata“, dodaje ona.

Foto: Privatna arhiva


Rebeka kaže da nije imala priliku da se negdje usavrši, sve ono što zna da radi naučila je u porodici, ipak voljela bi da završi neke kurseve, kako bi bila još uspješnija u svom poslu. Do tad Rebeka će i dalje raditi sa puno ljubavi ono što najbolje umije, a to je da izmami osmjeh na lice i učini srećnim onoga kome su njeni kolači namijenjeni.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još