Ovih 7 pravila morate da usvojite što prije!

 Ovih 7 pravila morate da usvojite što prije!

Ako ispoštujete ovih 7 zlatnih pravila, u svakom momentu ćete biti besprekorno stilizovane.U 20-im i 30-im godinama žena može da eskperimentiše i menja stilove, međutim, nakon 50. rođendana, pravila se menjaju. Kako biste bile besprekorno stilizovane, uvek se vodite ovim modnim smernicama:

Nosite samo ono što vam dobro stoji

Osnovno pravilo je da birate odeću prema građi, dakle nosite samo ono što vam lepo stoji. Izbegavajte komade koji ne laskaju vašoj građi, čak iako su apsolutno u trendu i „svi to nose“.

Dugoročni trendovi

Uložite novac u komade koji su za sva vremena i koje ćete moći još dugo da nosite. Trendovi dolaze i prolaze, dok klasika nikad ne izlazi iz mode, a odlično stoji ženama u 50-im godinama.

Birajte neutralne boje

Trendovi se menjaju, nekada dominiraju jarke nijanse, pa ih zamene tamne. Ipak, sa pastelnim tonovima ne možete da pogrešite, a bela i bež će uvek biti u trendu kada je ženska moda u pitanju. Osim toga, odlično stoje svim ženama, a daće vam i dozu mladalačkog izgleda.

Dobar kroj

Suviše tesne pantalone ili preširoke jakne nisu odraz dobrog stila. Birajte odeću koja ističe obline, ali i sakriva nedostatke.

Kvalitetni materijali

Dame od stila veliku pažnju poklanjaju materijalima od kojih je izrađena odeća i modni dodaci. Važno je da budu kvalitetni i dobro obrađeni, a ne obavezno i skupi. Krzno, koža, svila, kvalitetan pamuk, lan, viskoza su prirodni materijali, prijatni su za nošenje i dugo traju ako se pravilno održavaju.

Pravilo „manje je više“ naročito važi za dame u 50-im godinama, zato, ne preterujte sa modnim dodacima, već odaberite jedan, upečatljiv detalj i stilizujte se prema njemu.

Niske cene i veliki popusti su „mamac“ za većinu žena, pa često kupuju ono što im apsolutno nije potrebno ili je lošeg kvaliteta. Žena u zrelim godinama ne sme sebi da dozvoli da bude „jeftino“ obučena.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još