Kisela voda za ten čist kao suza

 Kisela voda za ten čist kao suza

Gazirana voda ubrza cirkulaciju, širi krvne sudove i omogućava bolje snabdevanje kože kiseonikom. Nije preporuljivo da se za umivanje koristi redovno, pa se povremeno časitite i osvežite lice.

Možda vam nega, odnosno umivanje kiselom vodom, mislimo na običnu flaširanu mineralnu vodu koja se kupuje u prodavnici, deluje pomalo rasipnički, ali verujte, benefiti su brojni.

Ovaj tretman stigao nam je iz Japana i Koreje i ustvari je vrlo logičan. Kisela voda je iste ph vrednosti kao naša koža odnosno 5,5 dok je voda iz česme ima vrednost 7. Da vas podsetimo, neutralan rastvor ima ph vrednost 7 dok su oni manje vrednosti kiseli a veće bazni.Kisela voda rastvara nečistoće, sebum u porama i dubinski čisti kožuSve što pojačava cirkulaciju a kisela voda upravo to čini pomaže da se ćelije bolje i više nahrane hranljivim sastojcima i kiseonikom što je put do blistave i zdrave kože. Ovako se i lakše rastvaraju nečistoće i sebum u porama pa ćete dubinski očistiti kožu. Kisela voda već na sobnoj temperaturi ima karakteristike koje obična voda dobija tek kad se ugreje.Ako se još uvek dvoumite isprobajte bar jednom. Oduševićete se. I što je najvažnije nikako nemojte ovu rutinu da uvedete kao redovnu, da vam se koža lica ne bi odvikla od obične vode. Jedanput do dva puta nedeljno je sasvim dovoljno. I na kraju evo i procedure. Lice nakvasite kiselom vodom očistite sredstvom za čišćenje i isperete ga kiselom vodom. Višak vode utapkajte peškirom i nanesite hidrantnu kremu koju inače koristite.

Izvor: Žena.rs

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još