Evo koliko bi često zapravo trebalo da se šišate da bi vam kosa izgledala zdravo

 Evo koliko bi često zapravo trebalo da se šišate da bi vam kosa izgledala zdravo

Nega kose je prepuna mitova o tome koliko se često, kad i kako treba šišati, prati kosu, češljati je.. za koje ne znamo ni odakle su potekli ni da li su zapravo istiniti. Neke savete smo naučile od mame ili bake, neke iz magazina, neke su nam prenele dobronamerne drugarice a neke možda i frizeri koji brinu o našoj kosi, ali često se ti saveti tiču iste stvari, a dijametralno su suprotni jedni od drugih. Jedno od naravno najčešće postavljanih pitanja vezanih za negu kose je “koliko bi često trebalo da je šišamo”, kako bi ona bila zdrava, sjajna i kako bi adekvatno brzo i lepo rasla, i ovog puta imamo konačan odgovor na to pitanje. Evo šta smo konkretno saznali uz pomoć Angele C Styles, frizerke koja stilizuje kose muzičarkama Rihanni i Riti Ori.

Dakle, ako češće ili više skraćujete kosu, ona neće rasti brže (konačno rešenje ove urbane legende!), ali će rasti zdravije, odnosno kosa koja vam izraste će biti zdravija i samim tim izgledati bujnije. Skraćivanjem kose vi uklanjate ispucale i istanjene krajeve i omogućavate vašem zdravijem i gušćem delu kose da dođe do izražaja, što vizuelno može doprineti efektu da vam kosa bolje izgleda i da pomislite da je brže porasla, iako u suštini nije – već jednostavno bolje izgleda. Kada ne skraćujete ispucale krajeve, oni nastavljaju da se razdvajaju i pucaju i vi nikako ne postižete željenu dužinu, bez obzira na to što vam iz korena raste zdrava i nova kosa.

otni jedni od drugih. Jedno od naravno najčešće postavljanih pitanja vezanih za negu kose je “koliko bi često trebalo da je šišamo”, kako bi ona bila zdrava, sjajna i kako bi adekvatno brzo i lepo rasla, i ovog puta imamo konačan odgovor na to pitanje. Evo šta smo konkretno saznali uz pomoć Angele C Styles, frizerke koja stilizuje kose muzičarkama Rihanni i Riti Ori.

Ipak, onda kada ispucale krajeve skratite, vi vašoj kosi dajete mogućnost da čisto i zdravo raste iz korena i da to bude vidljivo i po samim krajevima, koji se sada ne razdvajaju i podržavaju celokupni rast vaše kose. Dakle, rešenje je jednostavno, obraćajte pažnju na svoje krajeve i pokušajte da im ne dozvolite da preterano ispucaju, jer će sami sebe sprečavati da dalje rastu i kvariće kompletan izgled i dužinu vaše kose. Ukoliko imate talasastu ili kovrdžavu kosu, Angele preporučuje da je šišate na svaka dva, do tri meseca, dok u slučaju ravne kose šišanje treba da organizujete u odnosu na to koliko vam brzo kosa zapravo raste.

Ako imate ravnu kosu i ošišani ste na pixie frizuru, dobro bi bilo da je održavate i osvežite na svakih tri do četiri nedelje, ukoliko nosite bob preporučljivo je da ga održavate na po oko dva meseca a ako imate dužu kosu, i do oko četiri meseca možete proći bez odlaska kod frizera. Takođe, uz redovno šišanje preporučljivo je da se u salonu raspitate koji bi tretman odgovarao vašoj kosi, koji će doprineti njenom zdravlju, kao što je na primer keratinski tretman. Naravno, tretmani mogu biti raznovrsni, a vaš frizer će verovatno najbolje znati koji je odgovarajući upravo za vaš tip kose.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još