Beranka predstavlja CG na Filipinima: Svako takmičenje je za mene novi izazov i ma kakav ishod bio uzbuđena sam i srećna (FOTO)

 Beranka predstavlja CG na Filipinima: Svako takmičenje je za mene novi izazov i ma kakav ishod bio uzbuđena sam i srećna (FOTO)

Foto:Privatna arhiva

Na takmičenju za Mis Balkana koje se održalo u Banjaluci, titulu Mis Earth je odnijela 22-godišnja Beranka Vesna Gojković. Ona će našu zemlju predstavljati na svjetskom izboru ljepote Mis Earth koje će se održati u oktobru na Filipinima. Krunu joj je uručila prošlogodišnja predstavnica naše zemlje Katarina Šećković.

Foto: Nikola Tadić

„Kada su ovako velika takmičenja u pitanju mnogo vremena provedem pripremajući se da se prikažem u što boljem svjetlu. Međutim, konkurencija je ove godine bila velika i ozbiljna. Sve djevojke su predivne tako da nisam očekivala ovoliki uspjeh ali sam u isto vrijeme još više zahvalna i srećna što je kruna pripala baš meni“, kaže Vesna za FOS i dodaje:

„Svako takmičenje predstavlja za mene novi izazov i ma kakav ishod bio uzbuđena sam i srećna. Miss Earth World spada u jedno od tri najprestižnija takmičenja u svijetu tako da se posebno radujem što ću baš ja predstavljati svoju zemlju na Filipinima.“

Ova 22-godišnja Beranka se i ranije bavila modelingom, pa kako kaže ovakva takmičenja joj nisu nepoznata.

Foto: Nikola Tadić

„2012. sam predstavljala svoju zemlju u Istanbulu na takmičenju Miss Eurovision International gdje sam ušla u top pet. Takođe, izdvojila bih i predivno iskustvo koje nosim sa takmičenja u Bejrutu 2018. godine gdje sam boravila tri nedjelje osvojila šesto mjesto i uzela krunu. Sve su to za mene značajne i vrijedne titule. Nadam se da ću i ove godine opravdati povjerenje koje mi je dato i uspjeti da podignem svijest o važnosti očuvanja životne sredine.“

Foto: Privatna arhiva

Uporedo sa bavljenjem modelingom, Vesna je završila Ekonomski fakultet i školu za profesionalno šminkanje.

„Smatram da je obrazovanje jako važno i svim djevojkama ono treba da bude na prvom mjestu“, poručuje Beranka za FOS.

Foto: Privatna arhiva

Naravno, za uspjeh u svim segmentima, kaže, bitna je podrška porodice i prijatelja.

„Podršku imam u velikoj mjeri i na tome sam im zahvalna. Svaki moj uspjeh proslavljamo zajedno, a tako je bilo i sada“, kaže naša sagovornica.

Foto: Nikola Tadić

Iako se tek vratila iz Banjaluke, odmah će, kaže početi sa pripremama.

„Takmičenje će se održati na Filipinima u Oktobru, tako da ću ja nastaviti sa pripremama koje u mom slučaju traju još prije izbora za Miss Earth u Banjaluci“, zaključuje Vesna za kraj razgovora.

Pročitajte još