7 prazničnih trendova za ovu godinu

 7 prazničnih trendova za ovu godinu

Trendovi dolaze i prolaze, a koliko god se trudili potpuno ih ispratiti ili ignorisati, obe krajnosti su nemoguće. Naš savjet ja da postojeće navike osježiš novim trendovima koji ti se sviđaju, ali da se potrudiš da tvoj stil u tome ne nestane. Tako je i sa praznicima i dekoracijama koje su popularne ove godine. Iskoristi najbolje od njih, ali ne zaboravi da uživaš u onom što je najbitnije za praznike – vremenu sa ljudima koje voliš.

Lampice i svjetlo

Foto: gathered

Kako se čini da se LED svjetla svake godine smanjuju, pronaći ćeš puno više izbora za lampice i kuglice u prazničnoj estetici, s vijencima ili čak drvećem s već ugrađenim žicama lampica, tako da je manje dosadnih kablova. Odluči se za srebrne i bijele ukrase za ledeni izgled ili topli bakarni i zlatni za nešto luksuznije. Puno je ideja za uljepšavanje doma ove zime.

DIY ukrasi

Foto: gathered

Kako su kupovina i kretanje ograničeni, odlična je godina da dom začiniš DIY detaljima. Uz pomoć djece ili drugih članova porodice, napravite mala druženja u kojima ćete praviti različite ukrase, vijenac za vrata, kolačiće za ukrašavanje jelki, crtanje po prozorima – izbor je ogroman.

Personalizacija poklona

Foto: gathered

Personalizovani pokloni nikada nikome nisu dosadili, a uvjeravamo te da će se onaj ko ih dobije iskreno obradovati i iznenaditi. To mogu biti sitnice poput lijepe čestitke sa ličnim željama i porukama, personalizovani nakit, izrada omiljenih fotografija – šta god da je, učini poklon ličnim i toplim.

Mističan izgled

Foto: gathered

Tamne, prigušene nijanse uz zlatne naglaske izvrstan su način sa uneseš raskošan izgled u božićnu dekoraciju. Ogroman je izbor tamnoplavih i ljubičastih ukrasa, od staklenih kuglica i držača svijeća do elegantnih tkanina i detalja sa šljokicama. Ova šema boja dobro funkcioniše na pozadini tamnijeg zida.

Sobne biljke

Biljke izgledaju sjajno tokom cijele godine, pa tako i tokom praznika. Biljke za pročišćavanje vazduha, božićne zvijezde ili mini božićna drvca nikada neće izaći iz mode, ali za nešto malo drugačije, ukrasi ih LED lampicama za briljantnu estetiku. Ili uz pomoć ukrasnog papira, ukrasi saksiju, čime će cijela biljka poprimiti praznični izgled.

Poslastice

Tokom praznika je glavno mjesto okupljanja porodice trpezarijski sto, zato se potrudi da specijaliteti budu za prste polizati. Ljudi su od hrane počeli praviti prava mala umjetnička djela, tako da ona ostvaruje i svoju estetsku ulogu tokom praznika. Pravljenje kućica za Deda Mraza, ukrasa za jelku ili preukusnih jestivih mednjaka i vilenjaka su ovogodišnji trend kada je u pitanju trpeza.

Eco praznici

Foto: gathered

Prirodno cvijeće i biljke udruženi sa drvenim bazama ili prirodnim vijencima ove godine čini prazničnu estetiku. Bilo sa sakupljaš svoje grane i stabljike, koristiš one iz lokalne cvjećare ili kupuješ gotove aranžmane, ovo je jednostavna i održiva ideja koja će učiniti dom svečanijim. Lišće eukaliptusa se izvdojilo kao veliki praznični trend ove zime.

Izvor: gathered.how

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još