„Polimske književne staze“

 „Polimske književne staze“

Četrnaeste po redu “Polimske književne staze“ biće održane u petak, 20. novembra, sa početkom u 13 sati, u Narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“.

Ova tradicionalna kulturna manifestacija, u organizaciji Centra za kulturu a pod pokroviteljstvom Opštine Berane i Ministarstva kulture, posvećena je ove godine Milosavu Baboviću koji  je doktorirao tezom  „Dostojevski kod Srba“ na Filozofskom  fakultetu u Beogradu 1958. godine,  gdje je i diplomirao.

O životu i djelu  Milisava Babovića govoriće prof. dr Dragan Koprivica i mr Radoje Femić,  medijatori  su Vanja Dragojević i Marija Iritano, a urednik programa je Velimir Ralević.

Babovićje bio profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu, član Crnogorske  akademije  nauka  i  umjetnosti, počasni doktor Moskovskog univerziteta „Lomonosov“, redovni član Matice srpske. Prevodio je i proučavao djela ruskih pisaca: Dostojevskog, Čehova , Leonova i dr.

Program će se održati bez prisustva publike zbog koronavirusa, ali će biti emitovan narednog dana na Jutjub kanalu Centra za kulturu, kao i na njihovoj Fejsbuk stranici.    

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još