Nina Žižić: „U mom gradu“ ima dušu; Hemija Jeleninog i mog poznanstva nadovezala se i na duet

 Nina Žižić: „U mom gradu“ ima dušu; Hemija Jeleninog i mog poznanstva nadovezala se i na duet

Prije dva dana predstavljena je pjesma „U mom gradu“ koju su realizovali nikšići muzičari, a uz podršku Opštine Nikšić. U pjesmi posvećenoj ovom kraju i njegovim stanovnicima glas su ukrstile naše muzičarke Nina Žižić i Jelena Zvicer, a sve na inicijativu Petra Šundića koji je uradio tekst, muziku i aranžman, Svojom sjajnom energijom i talentom na pravi su način iznijele još jedan projekat podigavši ne noge ne samo Nikšićane već i sve ljubitelje dobrog zvuka. O realizaciji ove ideje, saradnji sa ostalim muzičarima, svom rodnom gradu, godini za nama ali i željama za 2021. Nina govori za FOS.

Neko je ko posebno voli džez pa ne krije da je na poziv Šundića odmah prihvatila da bude dio jedne ovakve lijepe priče. Numera, muzika i sjajna energija rezultirale su projektom koji je na zadovoljstvo svih već odmah izazvao ogromnu pažnju javnosti i doprinio, makar na tren, ljepšem završetku godine na izmaku.„Bilo je sjajno, prvenstveno što sam bila dio jednog izuzetno kreativnog tima i što je, sa samim pozivom od strane Petra Šundića koji je radio pjesmu, sav taj projekat dobio dušu na samom početku realizacije”, kaže Nina u razgovoru za FOS.Projekat “U mom gradu” promoviše ljepote i mladost Nikšića, zapravo sve ono što daje dušu gradu Vita Nikolića, a naša muzičarka ne krije da joj je naročito prijala saradnja sa mlađom koleginicom Jelenom Zvicer sa kojom je ukrstila glas, doprinoseći zajedničkim snagama energiji i ljepoti cjelokupne ideje.“Jelenu znam odranije i hemija našeg poznanstva se lagano nadovezala i na duet”, priča nam Nina dodajući da se kroz ovu ideju nakratko vralila i u djetinjstvo jer poseban je Nikšić gledan očima nekoga ko je tu rođen i odrastao.

Foto : Privatna arhiva

Bilo je jako interesantno ali i jako hladno, naročito tokom prvog dana snimanja. Nego, vrijedjelo je. Iz djetinjstva najviše pamtim dio oko crkve, park, željezničku đe me je baba vodila da gledam vozove dok mi je obećavala da cemo ići istim tim vozom kod mog ujaka u Beograd.”Ne krije da je veoma zadovoljna i reakcijama publike. Iako je spot objavljen prije dva dana komentari su samo pozitivni.Naravno pored nje i Zvicer, prvenstveno sjajnoj energiji ove pjesme soprinijeli su i drugi muzičari. Među njima su i Tijana Blečić – vokal, Mihailo Pešut – kontrabas, Ivana Vavić- saksofon, Dejan Ljuljić – trombon, Stefan Bjeletić – truba, Dragan Martinović – gitara Ivan Burić – violina, Milan Bajalica – prateći vocal i Bogdan Petković – bubnjevi.Iako je ova godina bila izuzetno teška a muzičari su uglavnom bili bez posla, Nina kaže da se trudila da ni u jednom trenu ne gubi optimizam.“Nekako se od samog početka ovog haosa trudim da ne dopustim da me cijela situacija obeshrabri. Trudim se što više da svoj um okupiram nekim lijepim stvarima, provodim što više vremena zagledana u filmove, poneku knjigu, dugu šetnju, trening kod kuće. Proći će i ovo. A kad prođe, trebamo sebi u što bolje očuvanom stanju”, navodi za FOS.

Još uvijek se nada da će makar novogodišnja noć biti radna. No, u slučaju da se to ne desi, provešće praznike sa svojim bližnjima kojima će, baš kao i svim stanovnicima, poželjeti ono na šta smo svi pomalo možda i zaboravili.“Želim da budemo zdravi i da kao takvi nastavimo u nove pobjede ali ovaj put nadam se makar malo osviješćeni kad su zivotni prioriteti u pitanju”, zaključuje Nina za kraj razgovora za FOS.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još