Nikolić, Al Galidi i Birger predlozi Biblioteke za ovu nedelju

 Nikolić, Al Galidi i Birger predlozi Biblioteke za ovu nedelju

Ove nedelje iz Narodne biblioteke „Dr Radovan Lalić“ preporučuju za čitanje:
„KRALjICA ZABAVE“ – Danilo Nikolić
Roman „Kraljica zabave“ je neobična ljubavna priča i pokušaj da se kroz sudbine ljudi sa Kosova i Metohije osvijetli jedno dramatično vrijeme. I ovaj roman pokazuje da je Danilo Nikolić pisac koji vješto ulazi u unutarnje svjetove svojih junaka i pokazuje iz čega se ispredaju njihove tragične sudbine. Komponovan kao narativni mozaik, ovaj roman je jedna melanholična priča o tome kako se prošlost nikad ne okončava nego izranja iz svakog trenutka u životu njegovih junaka.
„AUTISTA I GOLUB PISMONOŠA“ – Rodan Al Galidi
Žanin ima sedamnaest godina i tokom žurke u jednoj šupi ostaje trudna. Pošto su njeni roditelji religiozni, a ona ne zna ili ne želi da zna ko je otac djeteta, Žanin smatra da mora da bude svom djetetu i otac i majka.
Njen sin Hert je autistični genije, Sa trideset sedam godina, on je uspješni graditelj violina i majka mu kaže da je vrijeme da počne da živi sam. U novom domu, gdje je prije njega živio odgajivač golubova, golub pismonoša otvoriće svijet za Herta.
„BARON MINHAUZEN“ – Gotfrid August Birger
Knjiga za djecu „Baron Minhauzen“ govori o njemačkom baronu Minhauzenu koji je živio prije dvesta godina. Putovao je mnogo i u to doba kada nije bilo vozova i parobroda, već se polako plovilo jedrilicom ili kaskalo na konju. Svako putovanje bilo je tada veliki događaj. Svi su voljeli da slušaju priče nekog dalekog putnika. Takav je bio i Minhauzen, koji je umio tako lijepo da piča i da priče dotjeruje tako da njegovi slušaoci nijesu mogli rođenim ušima vjerovati. Svi su se pravili da nimalo ne sumnjaju u te lagarije i molili barona da priča sve nove i nove pustolovine.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još