Beranska kulturna scena bogatija za mješoviti Gradski hor

 Beranska kulturna scena bogatija za mješoviti Gradski hor

Kulturna scena u Beranama je od ove godine obogaćena formiranjem mješovitog Gradskog hora. Zaljubljenici u muziku imaće priliku da uživaju u glasovima, pažljivo odabranim na audicijama, koje su tokom predhodne godine organizovale profesorice muzike u Školi za osnovno muzičko obrazovanje Ivana Pantović i Melita Malezić .

Foto :Gradski hor

Gradski hor formirala je Opština Berane na inicijativu predsjednika opštine. Iako formiran tokom prošle godine, zbog situacije sa pandemijom korona virusa, bili su prinuđeni da naprave pauzu u radu, zbog propisanih mjera koje nisu dozvoljavali organizovanje kulturno-umjetničkih programa nisu mogli biti organizovani. Za novogodišnje praznike Beranci su bili u prilici da čuju nekoliko kompozicija u izvođenju hora putem interneta.

Foto:Gradski hor

Gradskim horom rukovode profesorice Malezić i Pantović a hor broji 34 člana. Na njihovom repertoaru je umjetnička, popularna, duhovna i tradicionalna muzika.

Foto: Gradski hor

„Naš hor objedinjuje raznolikosti, baštiniti muziku našeg područja, ali i muziku drugih kultura, muzičkih stilova. Pokušaćemo da podstaknemo i uspostavimo adekvatan kulturni ambijent u našem gradu“, poručuju profesorice.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još