„Gorske oči“ s nestrpljenjem očekuju nastupe

 „Gorske oči“ s nestrpljenjem očekuju nastupe

Vokalni sastav „Gorske oči“ muzičkoj publici u Beranama poznat je već skoro deceniju, ono što ih preporučuje na nestalnoj muzičkoj sceni su odlični vokali njenih članova i to što su svojim dopadljivim pjevanjem pronašli put do srca beranske publike.

  „Gorske oči“ su ogledalo duše iz koje pjevamo za naše sugrađane proteklih sedam godina. Za to vrijeme kroz našu grupu prošlo je mnogo ljudi , ali trenutno najviše nastupamo kao ženski sedmočlani ansambl u sastavu, Adela Grubić, Željka Pantović, Slobodanka Boričić,  Maja Jokić, Olivera Nenadović, Anja Boričić i Ivana Pantović. Čarobni štapić u svojim rukama drži profesorica Pantović , zahvaljujući kojoj nastaje svaki autentični aranžman i bez čijeg ogromnog truda ne bi uspjeli da pružimo ni djelić muzičke čarolije“, s oduševljenjem ističu članice ovog vokalnog sastava.

Foto: Privatna arhiva

Među ovim divnim ženama i djevojkama, ćete kako kažu, naći članove različitih profesija i uzrasta. Ipak, prije svega prepoznaćete  entuzijaste, ljude otvorenog srca, sa simpatijom za sve one koji Beranama žele dati konture grada u kome kultura i vedar duh treba da imaju počasno mjesto.

„Naše “ a capella “ izvođenje kompozicija različitih žanrova upotpunilo je program manifestacija kao što su : Kolektivno vjenčanje na Jelovici , Noć muzeja , Ladica đinđuva po trgu prosuta , Žensko stvaralaštvo Berana , smotre folklora , književne večeri , izložbe, kao i emisije Jutro iz gradova i Šarenica“, kaže Ivana Pantović.

 Ovaj sastav fenomenalnih vokalnih sposobnosti  svoj prvi samostalni koncert održao je u  septembru 2017. godine. Privukli su veliku pažnju zaljubljenika u muziku koji su uživali uz odlično osmišljen repertoar.

Foto: Privatna arhiva

„ Naredni samostalni koncert imali smo u oktobru 2018.godine. U međuvremenu smo sugrađanima darivali koncert povodom Osmog marta u saradnji sa akademskim muzičarima: Nedom Mališić koja je kompozicije izvodila na kontrabasu, Igorom Pejovićem na violini i Milivojem Pićurićem na klaviru“, dodaje Ivana.

Pandemija korona virusa poremetila je planove vokalnog sastava „Gorske oči“, nadaju se da će se situacija uskoro normalizovati i da će nastaviti tamo  gdje su stale.

„S obzirom na ovogodišnja ograničenja vezana za probe i nastupe, željni smo druženja i pjesme. Trenutno doprinos dajemo u gradskom horu pokušavajući da dolazak praznika uljepšamo svima iza kojih je jedna teška godina.Ako i među vama ima takvih, poziv da nam se pridružite je uvijek otvoren“, sa osmjehom poručuje Ivana.

Avatar

Violeta Jašović

Pročitajte još