Zajednička akcija Opštine i Komunalnog: Jasikovac će biti bogatiji za 80 stabala

 Zajednička akcija Opštine i Komunalnog: Jasikovac će biti bogatiji za 80 stabala

U spomen parku Jasikovac danas je posadjeno 80 sadnica crvenog hrasta, sredstva za ovu akciju obezbijedila je Opština Berane. U prvoj fazi akcije sadnje učestvuju rukovodioci i zaposleni u Opštini, kao i u preduzećima i ustanovama čiji je ona osnivač. Jasikovac će uskoro imati novi izgled: završeno je asfaltiranje, trotoari, rasvjeta…

Foto: Opština Berane

U skladu sa višegodišnjim aktivnostima Opštine Berane za ozelenjavanje javnih površina i podizanjem drvoreda Komunalno preduzeće u saradnji sa Opštinomće zasaditi drvored crvenog hrasta pored rekonstruisane ulice koja vodi prema izletištu.

“ Ovo je prva faza uređenja spomen parka Jasikovac. Planirano je da sledeće godine nastavimo ovu aktivnost. Očekuje nas ovih dana puštanje u rad ulične rasvjete prema izletištu i završetak radova na izgradnji trotoara„, saopštili su koordinatori akcije u ime Opštine, Vladimir Đaković i Milutin Mićović.

Foto: Opština Berane

Realizacijom ove sadnje Jasikovac dobija drvored od 80 stabala crvenog hrasta na potezu koji je inače veoma frekventan i koji građani svakodnevno koriste, između ostalog, za šetnju i rekreaciju„, saopšteno je iz Komunalnog preduzeća.Podsjetimo, Opština Berane izvodi radove prema izletištu Jasikovac. Asfaltiranje puta je završeno. Pri kraju su radovi na postavljanju obostranih trotoara od behaton ploča. Uskoro će biti puštena u rad rasvjeta. Rade se obostrane pješačke staze i postavljaju ivičnjaci.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još