Liječenje episkopa Joanikija privedeno kraju, stvorio je imunitet

 Liječenje episkopa Joanikija privedeno kraju, stvorio je imunitet

Foto: Eparhija budimljansko-nikšićka

Iz Eparhije bumljansko-nikšićke saopšteno je da su nakon sprovedenih kontrolnih laboratorijskih, dijagnostičkih i fizikalnih pregleda ljekari zadovoljni dobrim opštim stanjem administratora Mitropolije crnogorsko-primorske episkopa Joanikija, i konstatovali da je liječenje uspješno privedeno kraju.

Serološkim testom utvrđeno je odsustvo IgM i prisustvo IgG antitijela, te se može reći da je organizam stvorio imunitet na korona virus.

Po trenutno važećim epidemiološkim mjerama zakonski period samoizolacije episkopa Joanikija je istekao, a takođe i period izolacije namijenjen za odmor i oporavak koji je određen od strane ljekara.

Episkop će po preporuci ljekara  započeti kontrolisan i postepen povratak pastirskim dužnostima.

U ime Episkopa Joanikija, kao i u ime Eparhije budimljansko-nikšićke izražena je zahvalnost menadžmentu i medicinskom kolektivu Opšte bolnice Berane, na uloženom trudu i pokazanom profesionalizmu prilikom potrebnih dijagnostočkih pregleda i pružanja medicinskih usluga za vrijeme Episkopovog kućnog liječenja.

“ Osobitu,  srdačnu blagodarnost iskazujemo ljekaru Episkopa, đakonu dr Nikodimu Radenoviću i medicinskim sestrama Branki Delević i Dijani Čukić“, saopšteno je iz Eparhije.

Informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još