U srijedu nastavak razgovora o ekonomskoj situaciji odlazeće i buduće vlasti

 U srijedu nastavak razgovora o ekonomskoj situaciji odlazeće i buduće vlasti

Mladen Bojanić, Twiter

Predstavnici Minsitarstva finansija i kandidata za ministre u novoj vladi najavili su da će razgovore o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori nastaviti u srijedu, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

“Ministar finansija Darko Radunović, sa saradnicima, sastao se danas sa kandidatima za ministre u novoj Vladi Milojkom Spajićem, Jakovom Milatovićem i Mladenom Bojanićem, kako bi razgovarali o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama. Predstavnici Ministarstva finansija upoznali su sagovornike sa aktuelnim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima i prezentovali osnovne parametre koji su obilježili ovu, kao i projekcije za narednu godinu”, saopšetno je iz Minsitarstva finansija.

Sastanak je protekao u konstruktivnom razgovoru, te će isti biti nastavljen u srijedu, 25. novembra.

Ministarstvo finansija objavilo je da je Nacrt budžeta za narednu godinu urađen u zakonskom roku do 30. oktobra, ali da ga nijesu poslali Vladi pa Skupštini, jer je mandatar najavio reorganizaciju izvršne vlasti.

Krivokapić je najavio da će vlada, o kojoj bi trebalo da se odlučuje 2. decembra, imati 12 umjesto dosadašnjih 18 ministarstava.

Bojanić je prije početka sastanka na Twitteru napisao da će akcenat nove vlade biti na dobrom upravljanju, adekvatnom planiranju, transparentnosti i jednakosti za sve i da će to značiti i uštedu u rashodima i veće prihode.

“Opstrukcije nas neće ni zaustaviti, ni pokolebati”, naveo je Bojanić.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još