U organizaciji Specijalne olimpijade održan seminar za vaspitače

 U organizaciji Specijalne olimpijade održan seminar za vaspitače

U Beranama je prethodna dva dana održan seminar i pokazni trening, koji je kao dio programa „Mladi sportisti“ organizovala Specijalna olimpijada Crne Gore. Program je namijenjen djeci sa i bez intelektualnih smetnji u sedam crnogorskih opština,nakon čega je odlučeno da se održi u još četiri grada, Beranama, Rožajama, Ulcinju i Budvi.

Tokom seminara obučeno je 11 vaspitača iz JPU „Radmila Nedić“, koji će ovaj program sprovoditi u beranskom vrtiću.

„Podijelili smo im sportsku opremu i u Hali sportova odradili pokazni trening sa djecom, kako bi vaspitače upoznali sa načinom kako se sprovode sportske aktivnosti programa “Mladi sportisti” i kako se vrši testiranje motoričkih sposobnosti, jer se prije početka i na kraju programa vrši testiranje motoričkih sposobnosti djece“, kazala je koordinatorka programa „Mladi sportisti“, Nina Bracanović Milović.

Dio programa je organizovan u prostorijama Sportskog centra, u Beranama je odrađen uvod u program, prikaz i opšte ključne karakteristike programa i primijenjeni primjeri dobre prakse iz prethodnih godina.

“Pošto je zbog pandemije virusa korona situacija takva kakva jeste, odlučili smo da u pomenutim opštinama, među kojima je i Berane, pošaljemo pakete sa sportskom opremom i edukativnim materijalima svoj djeci sa intelektualnim smetnjama od dvije do osam godina. Na taj način oni će moći, zajedno sa svojim roditeljima, koji će se naći u ulozi trenera, da vježbaju kod kuće tokom perioda pandemije, dok se ne steknu uslovi da se bezbjedno vrate u svoje vrtiće“, zaključila je Bracanović Milović.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još