U četvrtak o dijalogu između mladih i poslodavaca

 U četvrtak o dijalogu između mladih i poslodavaca

Foto: ADP Zid

Asocijacija za demokratski prosperitet (ADP) Zid organizovaće u četvrtak događaj Forum za mlade – Pitaj poslodavce, koji bi trebalo da doprinese razmjeni znanja i iskustava, obezbijedi prostor za direktan dijalog i ponudi predloge za unapređenje, kroz određene tematske oblasti.

Iz ADP Zid-a su saopštili da se događaj realizuje u okviru projekta WeB4YES – Inicijativa organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za podršku zapošljavanju mladih.

“Događaj treba da ponudi predloge za unapređenje, kroz tematske oblasti – cjeloživotno učenje, karijerna orijentacija i iskustva i preporuke poslodavaca vezane za procese regrutacije i selekcije kandidata pri prijavi za posao”, navodi se u saopštenju.

Učešće na događaju uzeće predstavnici Centra za stručno obrazovanje, poslodavaca, mladih, kao i zainteresovanih strana iz privatnog i civilnog sektora.

„Mladi u zemljama Zapadnog Balkana suočavaju se sa brojnim poteškoćama u procesu prelaska sa obrazovanja na tržište rada. Jedna od ključnih prepreka na koju nailaze je nedostatak vještina koje bi im pomogle da se kreću kroz savremeni i dinamični svijet rada i dobiju povoljan posao“, navodi se u saopštenju.

Zapošljavanje mladih je, kako su kazali iz ADP Zid-a, goruće pitanje u zemljama Zapadnog Balkana i prepoznat je neizmjeran značaj poboljšanja zapošljivosti mladih, posebno vještina koje posjeduju.

„Budući da u svim zemljama Zapadnog Balkana postoje zajednički ciljevi politike u oblasti zapošljivosti mladih i različitih primjera efikasne prakse, postoji više mogućnosti za regionalnu saradnju. Svi aspekti saradnje koji su ispitivani tokom realizacije WeB4YES projekta imaju ogroman potencijal za dalje unapređivanje zapošljivosti mladih na Zapadnom Balkanu i mogu takođe doprinijeti poboljšanju mobilnosti mladih u regionu“, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još