U Beranama na liječenju zbog korone i dvoje djece

 U Beranama na liječenju zbog korone i dvoje djece

Od 38 hospitalizovanih kovid pacijenata u beranskoj bolnici dvoje je djece koja su dobrog opšteg stanja, kazao je za Televiziju Crne Gore direktor Opšte bolnicu u tom gradu Budimir Dabetić.

U Domu zdravlja upozoravaju da broj oboljelih svakodnevno raste, i apeluju na građane da poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, prenosi portal RTCG. 

„Svjedoci smo da u prethodnih nekoliko dana broj uzorkovanih pacijenata je povećan u odnosu na prethodni period. U posljednja dva-tri dana naši patronažni timovi su obavili 95 kućnih posjeta, od toga broja je 60 kovid pozitivnih pacijenata“, kazala je doktorica Vesna Pantović iz beranskog Doma zdravlja.

Direktor Opšte bolnice u Beranama Budimir Dabetić navodi da od 38 hospitalizovanih pacijenata njih 11 ima težu kliničku sliku. Jedan pacijent je na mehaničkoj a ostalih deset na neinvazivnoj ventilaciji.

„Od 38 hospitalizovanih pacijenata dvoje je djece i oni su stabilni“, naveo je Dabetić, koji je uvjeren da će pooštrene mjere usporiti širenje virusa.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još