Tokom patriotskog skupa povrijeđen mladić

 Tokom patriotskog skupa povrijeđen mladić

Beranci I.C., A.S., J.G. i A.T. uhapšeni su večeras zbog incidenta koji se dogodio tokom patriotskog skupa oko 19 sati u Ulici 29. novembra u centru Berana, kada je povrijeđen Beranac Goran Lončar.

Lončar se zbog zadobijenih povreda nalazi na snimanju u Opštoj bolnici u Beranama.Lončar je, kako navode iz policije, večeras prijavio da su ga fizički napala četiri njemu nepoznata lica.U grupi je bio i maloljetni A.T. potiv koga je policija podnijela prekršajnu prijavu u redovnom postupku.Policija tvrdi da je Lončar učesnicima organizovane auto kolone uputio uvrede kada su ga osumnjičeni napali. „O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Beranama koji se izjasnio da u radnjama pomenutih lica nema elemenata krvičnog djela“, dodaju iz policije. U društvu Lončara bila je i djevojka M.R. koja tvrdi da su učesnici skupa zapravo njih psovali i vrijeđali.

Službenici Centra bezbednosti Berane su identifikovali i priveli vinovnike događaja. Policija je došla do sumnje da je G.L. upućivao uvrjedljive riječi učesnicima organizovane auto kolone kada su I.C., A.S., J.G. i A.T. fizički napali G.L. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Beranama koji se izjasnio da u radnjama pomenutih lica nema elemenata krvičnog djela”, navodi se u saopštenju.Iz Uprave polcije su kazali da su policajci uhapsili I.C., A.S. i J.G. zbog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru i oni će biti uz prekršajnu prijavu privedeni Sudu za prekršaje u Beranama, dok je protiv maloljetnog A.T. podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku.“Protiv G.L. podnijeta je prekršajna prijava zbog prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još