Spajić: Na putu da Crnu Goru učinimo boljom, pravednijom i bogatijom

 Spajić: Na putu da Crnu Goru učinimo boljom, pravednijom i bogatijom

Rezultati Ministarstva finansija i socijalnog staranja za samo 100 dana svjedoče da smo na putu da Crnu Goru učinimo boljom, pravednijom i bogatijom, poručuje ministar Milojko Spajić.

Glavni zadatak Ministarstva finansija i socijalnog staranja i čitave Vlade je bolji kvalitet života svih građana.“Zdrave javne finansije su osnov zdrave države, a za samo 100 dana pokazali smo na djelu da donosimo građanima sigurnost“, kazao je on u video kampanji „Potpisujem“, koju povodom 100 dana rada realizuje Vlada Crne Gore.Emitovanjem 750 miliona eura obveznica, kaže Spajić, nisu dozvolili da Crna Gora bankrotira.

Mi smo već došli do smanjenja javne potrošnje za čitavih 170 miliona eura ili za osam odsto čitavog budžeta. Takav budžet ćemo predložiti. To je nevjerovatan uspjeh ove Vlade“, navodi ministar.Došli smo do značajnih ušteda bez smanjivanja plata, penzija, kapitalnog budžeta, subvencija ni socijalnih davanja.“Novac poreskih obveznica usmjerićemo na esencijalne, a ne na trivijalne i nepotrebne stvari. Vraćamo dječji dodatak, povećavamo minimalnu zaradu. Uveliko radimo na tome da Crnu Goru učinimo državnom socijalne pravde“, ističe Spajić.Napominje da je osnovan novi avio-prevoznik ToMontenegro. „ToMontenegro će biti održiv na tržišnim principima. Zapošljavamo ljude sa stručnim referencama i biće dostojan ambasador države u svijetu“.U toku je borba za oporavak privrede.“U prvom paketu mjera je oko 165 miliona eura podrške,a svaki peti građanin je dovbio jednokratnu pomoć. Ovo su rezultati Ministarstva finansija i socijalnog staranja za samo 100 dana ali svjedoče da smo na putu da Crnu Goru učinimo boljom, pravednijom i bogatijom“, zaključio je Spajić.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još