SO Berane:usvojen Završni račun budžeta Opštine

 SO Berane:usvojen  Završni račun budžeta Opštine

Odbornici SO Berane usvojili su danas Završni račun budžeta opštine Berane za 2019. godinu. Predlog je usvojen glasovima vladajuće koalicije Zdravo Berane, protiv su glasali odbornici DPS-a , odbornik SD-a je bio uzdržan. Dok su odbornici vladajuće koalicije isticali da je Budžet razvojni i da se vodilo računa o utrošenim sredstvima, zamjerke opozicionih odbornika odnosile su se uglavnom na to da je Budžet potrošački i da se velika sredstva odvajaju za plate zaposlenih u Opštini i preduzećima čiji je osnivač Opština. Odbornici DPS-a su naglasili da u prilog tome govori i činjenica da je od 10 miliona, samo pola miliona utrošeno na kapitalne investicije.Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, kazao da je da smatra da Budžet nije dovoljan ali da je neosporno da je duplo veći nego kada je u Beranama vlast vršio DPS, što je pokazatelj da se u ovoj opštini radi dobro.

“ Radimo punim kapacitetom, punom parom sa velikim trudom i zalaganjem. Radimo timski, sa velikim brojem ljudi, svi građani Berana su dio našeg tima koji se bori da u Beranama bude bolje i ljepše za život“, kazao je Šćekić.

Iako je dnevni red XI Redovne sjednice Skupštine opštine bio dopunjen Predlogom Odluke o osnivanju DOO Lokalni javni emiter „Radio televizija Berane”, odbornici o ovoj tački nijesu raspravljali, jer je predlog vraćen na doradu. Sjednica će se nastaviti 4. decembra.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još