„Skup prekidamo, Vlada zasad povlači Odluku“

 „Skup prekidamo, Vlada zasad povlači Odluku“

Izvor: rtcg.me

Skup u Bogetićima se prekida jer je Vlada obavijestila okupljene da povlači odluku Odluku o sticanju crnogorskog državljanstva na određeno vrijeme. To je za RTCG saopštio Dragan Nikčević, u ime okupljenih građana.

„Blokirali smo magristralu jer smo htjeli da pokažemo Vladi da ne može da radi ono što nije u skladu sa Ustavom i našim zakonima, i da na mala vrata donesu odluku kojom bi bilo oduzeto državljanstvo i pravo glasa našim ljudima u dijaspori, a uveli građane koji nemaju to pravo“, kazao je Nikčević, prenosi portal RTCG.

Poručio je da u Vladi moraju da povedu računa o svojim djelima.

„Riječi lete, djela pričaju. Mi ne možemo nazad, to je suština svega. Ako misle da će nas diktaturom natjerati da odustanemo, to ne može“, poručio je on.

„Mi samo branimo državu koju smo sa mukom stekli, neka zna Vlada da je to najveća pobjeda crnogorskih građana – zato što je bez kapi krvi izvojevana“, kazao je Nikšićević u Bogetićima.

Auto-kolona krenula je u 16 časova iz Nikšića. 

U više crnogorskih gradova sinoć su održane auto-kolone građana koji su tražili ostavku Vlade Crne Gore, dok je grupa građana i juče blokirala magistralni put Nikšić-Podgorica u mjestu Bogetići, uz propuštanje samo hitnih slučajeva.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još