Sekulović predlaže kandidata za direktora policije uprkos DF-u

 Sekulović predlaže kandidata za direktora policije uprkos DF-u

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović predložiće Vladi kandidata za direktora Uprave policije bez obzira na najavu da pojedini ministri i premijer neće glasati za taj predlog, saznaje Dan.

Ukoliko Vlada odbije taj predlog, Upravu policije će i dalje kontrolisati Zoran Lazović i Veselin Veljović.Takođe, ako predlog bude odbijen, bilo bi očekivano da ministar podnese ostavku. Na taj način bi se ušlo u rekonstrukciju Vlade i to bi vuklo više iznuđenih poteza, a istovremeno otvorilo vrata političkim partijama da uđu u izvršu vlast.Rasplet se očekuje sjutra, a za to vrijeme Agenciji za nacionalnu bezbjednost je naloženo da izvrši provjere kandidata Zorana Brđanina i Dragana Klikovca.Kao kandidat za šefa policije na sjednici održanoj u petak pominjao se Vojo Laković iako je bio četvrti na rang-listi.Izbor direktora Uprave policije je zakomplikovan pošto jedan dio Vlade nije podržao predlog ministra Sekulovića, a Demokratski front je takođe saopštio da njegov predlog neće imati njihovu podršku.U Upravi za kadrove je 16. februara održano testiranje kandidata za izbor novog direktora Uprave policije.Pored Zorana Brđanina, Dragana Klikovca i Voja Lakovića, za to mjesto su konkurisali i Dragan Radonjić, Zoran Braunović, Milan Delić, Dražen Vuković, Dragan Arsović i Siniša Kovačević.

Tokom testiranja se ocjenjuju sposobnosti, kompetencija i vještina za rad u državnim organima.Strukturirani intervju je obavljen sa svakim kandidatom koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi. Kandidat je pred svim članovima komisije izlagao pisani rad, nakon čega su im postavljana pitanja.Na strukturiranom intervjuu ocjenjuju se kompetencije, liderstvo, usmjerenost na rezultate, saradnja, komunikacija i inovativnost.Nakon svih ovih provjera, Brđanin je ocijenjen najboljom ocjenom, što mu je, pored činjenice da je tokom vladavine DPS-a bio hapšen i da je otvoreno podržao tadašnju opoziciju, omogućilo da bude glavni kandidat za šefa policije.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još