Šćekić: Za vrijedne domaćine naša vrata su uvijek otvorena

 Šćekić: Za vrijedne domaćine naša vrata su uvijek otvorena

Foto: Opština Berane

„Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u razvoj, tako da su vrata Opštine Berane za vrijedne domaćine i poštene ljude koji hoće da žive od svog rada uvijek otvorena. Mi smo tu da pomognemo, kako bi vratili značaj selu i poljoprivredi onaj nivo koji je potreban državi i građanima“, naglasio je predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

U cilju unapređenja domaće proizvodnje mlijeka i mesa, stabilizacije prihoda u malim domaćinstvima, te pružanja dodatne podrške ostanku na selu, Opština Berane je posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu nastavila sa podrškom razvoju poljoprivrede, pa je u skladu sa tim izvršena i nabavka priplodnih steonih junica.

Foto: Opština Berane

Deset poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine ostvarilo je pravo na po jedno grlo. Raspodjela je izvršena na novoj stočnoj pijaci u Beranama.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić kazao je ovom prilikom da će lokalna vlast nastaviti da ulaže u poljoprivredu kako bi poljoprivrednim proizvođačima omogućila što uspješnije bavljenje ovom značajnom privrednom granom, vratila značaj selu i poljoprivredi onaj nivo koji je potreban državi i građanima.

„Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u razvoj, tako da su vrata Opštine Berane za vrijedne domaćine i poštene ljude koji hoće da žive od svog rada uvijek otvorena. Mi smo tu da pomognemo“, naglasio je predsjednik Šćekić.

Po riječima resornog sekretara Boža Premovića, ova mjera je realizovana i prošle godine, a tako će biti i ubuduće, jer se, kako je naveo, povećava stočni fond i poboljšava genetski potencijal u govedarstvu.

Saopštio je da je u toku postupak nabavke priplodnih jagnjica, koje će biti dodijeljene zaineteresovanim poljoprivrednicima do kraja godine, ukoliko se ispoštuje tenderska procedura.

Foto: Opština Berane

Beranski stočari su istakli da duguju veliku zahvalnost Opštini na različitim vidovima pomoći do sada jer im to daje motivaciju da rade na proširenju proizvodnje.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još