Šćekić najavio gradnju nove hale za OSI i rekonstrukciju zapadne tribine gradskog stadiona

 Šćekić najavio gradnju nove hale za OSI i rekonstrukciju zapadne tribine gradskog stadiona

Foto: Opština Berane

Predsjednik opštine očekuje da će Berane u narednom periodu dobiti status banje. Na taj način će višegodišnja ideja lokalne samouprave biti sprovedena u djelo. To će, prema njegovim riječima, doprinijeti bržem razvoju grada.

Posle izgradnje savremene Sportske hale u Beranama i renoviranja istočne tribine Gradskog stadiona, već naredne godine počinje rekonstrukcija zapadne tribine. Time će, kako je kazao predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić za RTCG, biti upotpunjena sportska infrastruktura čime će se stvoriti najbolji uslovi za treninge kako za kolektivne, tako i za individualne sportove.

„Mi smo, prije svega, završili projektnu dokumentaciju i očekujemo da dobijemo revidovan projekat narednih dana. Nakon toga, početkom naredne godine, krećemo u raspisivanje tendera za prvu fazu radova na rekonstrukciji zapadne tribine Gradskog stadiona. Pokušaćemo da bude što brža i veća dinamika samih radova.

Shodno našim trenutnim mogućnostima i onim što smo planirali opštinskim Budžetom za 2020. godinu, prva faza obuhvatiće pripremne radove, instalaterske radove i izolaterske radove tj. postavljanje hidroizolacije, kako bismo trajno obezbijedili podtribinski prostor. Kasnije nas očekuje natkrivanje tribine. Dalji tok radova zavisiće od dodatnih finansijskih sredstava. Tu svakako računamo na određene donacije, kako bi bio obuhvaćen što veći obim radova.

Foto: Opština Berane

Vrijednost ukupnih radova je preko milon evra, dok će samo prva faza koštati oko 300.000 evra. Najvažnije je da počnemo“, kazao je predsjednik Šćekić.

Uz veliku podršku Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), koji je do sada kroz saradnji sa Opštinom uložio značajna sredstva u uređenje Gradskog stadiona, sportisti su dobili mjesto za odigravanje utakmica i mjesto kakvo zaslužuju.

Foto: Luka Novović

„Fudbalski savez nije stao na toj pomoći, kao dobrom odnosu prema Opštini Berane, nego su pomogli i nedavno postavljanje reflektora. Značajna sredstva su u pitanju, uloženo je preko 600.000 evra“, naveo je predsjednik.

Opština Berane ima velike planove kada je sport u pitanju. Na mjestu gdje je bila stara sportska hala gradiće se nova, prilagođena osobama sa invaliditetom.

„Ono što planiramo u budućem periodu jeste upravo sportsko-rekreativni turizam.

U našim budućim planovima jeste da rekonstruišemo porušenu halu sportova, da je prilagodimo licima sa invaliditetom, kako bi mogli u toj hali da obavljaju određene sportske aktivnosti, a i da organizujemo takmičenja na širem, međunarodnom nivou.

U okviru toga da naš medicinski centar dobije ulogu regionalnog i da zaokružimo jednu priču sportsku i medicinsku, i da imamo jednu ozbiljnu ponudu ne samo na nivou Crne Gore, već i na međunarodnom“, istakao je predsjednik.

Predsjednik opštine očekuje da ćemo u narednom periodu dobiti šansu da ideja koja već dugo živi, a kojom bi Berane dobilo status banjskog grada, bude sprovedena u djelo. To će, prema njegovim riječima, doprinijeti bržem razvoju grada.

Foto: Opština Berane

Izvor:Opština Berane

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja