Sastanak predstavnika projekta Praxis i Sekretarijata za mlade-Mladi u fokusu

 Sastanak predstavnika projekta Praxis i Sekretarijata za mlade-Mladi u fokusu

Foto:Opština Berane

U sklopu redovnih aktivnosti, predstavnici projekta „PRAXIS“ koji se finansira iz fondova Evropske unije, a namijenjen je mladima i Opština Berane je jedan od partnera, održali su sastanak sa predstavnicima opštinskog Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO. Riječ je o projektu prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo 2014-2020 koji sprovodi Karitas sa sjedištem na Kosovu, a na kojem su još partneri Karitas iz Crne Gore i kosovska organizacija “Qakp Gjon Nikolle Kazazi“.

Foto: Opština Berane

Sastanku su prisustvovali menadžer projekta Lidija Vulević (Karitas CG), pr menadžer projekta Radule Bojović (Opština Berane), sekretar Goran Folić i savjetnik za omladinsku politiku u Sekretarijatu Dragoje Rajković.

Predstavnici resornog sekretarijata za mlade predstavili su ovom prilikom svoje aktivnosti, sa naglaskom na rad sa mladima, ističući pritom saradnju koju imaju sa organizacijama koje u fokusu svog djelovanja imaju rad sa predstavnicima ove grupacije. Ponudili su podršku i pomoć tokom realizacije projekta „PRAXIS“, izražavajući nadu da će saradnja na projektu biti uspješna“, objavljeno je na sajtu Opštine Berane

Opšti cilj projekta je stvaranje povoljnih uslova za mlade da imaju bolji pristup tržištu rada u prekograničnim područjima Kosova i Crne Gore, dok je specifični cilj povećanje zapošljivosti mladih poboljšanjem karijernog savjetovanja, nuđenje sticanja bazičnih vještina, stažiranja i mogućnosti volontiranja.

Projekat „Praxis“ će trajati 24 mjeseca. U Crnoj Gori će, pored Berana, biti realizovan i u opštinama Petnjica i Gusinje, a na Kosovu u Đakovici i Glini.

Ukupan budžet projekta je 332. 997,05 eura, od čega Evropska unija finansira 282. 997,05 ili 84,98%.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još