Radunović nakon sastanka sa mandatarom: Demontiraćemo sistem zapošljavanja kakav je imao DPS, svi će moći da konkurišu

 Radunović nakon sastanka sa mandatarom: Demontiraćemo sistem zapošljavanja kakav je imao DPS, svi će moći da konkurišu

Foto: FOS

Mandatar Zdravko Krivokapić i predstavnici nove parlamentarne većine završili su sastanak na kojem su govorili o raspodjeli funkcija “po dubini“ sa kojeg je poručeno da će demontirati sistem zapošljavanja kakav je bila uspostavila Demokratska partija socijalista.

„Završen je jedan vrlo važan sastanak. Mogu da obradujem građane ispred parlamentarne većine da smo napravili jedan važan dogovor a to je dogovor da pristupimo jednoj demontaži sistema, način zapošljavanja kakav je imao DPS, nepotizam i korupciju u zapošljavanju i da na jedan potpuno novi način okrenemo stranicu i krenemo u jednu novu epizodu za državu Crnu Goru, kojom će da budu zadovoljni svi građani“, kazao je nakon završenog sastanka Slaven Radunović, funkcioner Demokratskog fronta i dodao:

Foto: FOS

„Pristupićemo jednom zakonskom rješenju koje će da omogući da svi rukovodeći kadrovi po upravama i raznim preduzećima, prođu jednu vrstu reizbora, da moraju da se ponovo provjere njihove reference i da uđu u takmičenje sa građanima CG koji budu željeli i koji imaju vještine i obrazovanje za takvo nešto, ali ovaj put bez toga da morate da imate člansku kartu DPS.“

Stranke koje imaju parlamentarnu većinu će, kako je dodao, izabrati najbolje kadrove što imaju i tražiće od njih da se prijave na konkurs i da se takmiče sa svima koji budu željeli.

„To je nešto što smo dužni i što smo obećali građanima a evo i ispunićemo“, saopštio je Radunović novinarima.

Foto: FOS

Govoreći o zapošljavanju kadrova DPS-a potpuno smo, kaže, svjesni da u direktoratima i raznim upravama postoje ljudi koji i te kako rade dobro svoj posao.

„Oni će, ako na konkursu budu zaslužili, proći i kako se očekuje. Nema tu sporova da može da ‘preživi’ neko ko je i za DPS a ko radi pošteno svoj posao“, kazao je Radunović.

Podsjećamo, sastanku sa Krivokapićem prisustvovali su Miloš Konatar (URA), Dragan Ivanović (SNP), Slaven Radulović (DF), Branka Bošnjak (DF) i Boris Bogdanović (Demokrate).

Naime, šefovi poslaničkih klubova parlamentarne ranije su poslali pismo Krivokapiću, u kojem od njega traže da precizno izvrši raspodjelu po dubini, odnosno da se postigne pisani sporazum po kojem bi svakoj stranci na osnovu broja poslanika pripao odgovarajući procenat kadrova.

Krivokapić je odgovorio da smatra da ministri treba da biraju svoje saradnike.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još