Radnici Simon vojaža štrajkuju godinu dana

 Radnici Simon vojaža štrajkuju godinu dana

Radnici preduzeća za prevoz putnika „Simon vojaž”, koji štrajkuju godinu dana, zaprijetili su juče da će blokirati gradske saobraćajnice ukoliko se što hitnije ne uzmu u razmatranje njihovi zahtjevi po pitanju neisplaćenih zarada i drugih potraživanja. Ističu da je njihova najnovija reakcija uslijedila nakon saznanja da menadžment preduzeća planira da proda autobusku stanicu u Beranama koja se nalazi u sastavu „Simon vojaža”.

-Nećemo ni po cijenu života dozvoliti da se dalje rasprodaje imovina preduzeća sve dok se ne udovolji našim zahtjevima. Vlasnici očigledno imaju namjeru da prodaju autibusku stanicu i da od tog novca vrate određane dugove, a da nas i dalje ostavljaju bez igdje ičega, ovako ponižene i obespravljene. Spremni smo da blokiramo gradske saobraćajnice, kao i glavni magistralni put ako se nastavi sa ovakvim zloupotrebama koje su čisti kriminal – naveo je predstavnik ranika Nenad Radičević.

Radnici su napomenuli da već tri godine nijesu primili plate, te da im za taj isti period nijesu uplaćivani doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje. Dodali su da su tu i neisplaćene dnevnice, regresi i što šta drugo i da su uvjereni da jedino mogu da se naplate ako se proglasi stečaj u preduzeću.

-Stvar u svije ruke treba da uzme Specijalno državno tužilaštvo, jer se, između ostalog, ovih dana u preduzeću vrše neke novčane transakcije iako su računi blokirani. Ovdje jedino stečaj rješava stvar – naveli su radnici.

Juče od Mehmeda Adrovića, koji je dugi niz godina vodio Simon vojaž nijesmo mogli saznati kakvo je trenutno stanje u ovom preduzeću.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još