Proglašeni pobjednici foto konkursa

 Proglašeni pobjednici foto konkursa

Foto: Opština Berane

U konkurenciji od preko 80 fotografija prvo mjesto je pripalo Nikolini Boričić, učenici osmog razreda, drugo i treće Nikoli Labudoviću i Andreju Ojdaniću, učenicima sedmog razreda. Svi nagrađeni su iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Foto : Opština Berane

Pobjednicima foto konkursa na temu „Priroda“, organizovanog u okviru projekta „Zelena ostrva“ koji sprovodi Opština Berane sa partnerima, za učenike osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Vukašin Radunović“ danas su uručene nagrade.

Foto : Opština Berane

Prvu nagradu je dobila Nikolina Boričić, učenica osmog razreda; drugu i treću Nikola Labudović i Andrej Ojdanić, učenici sedmog razreda.

Foto : Opština Berane

Na foto konkurs pristiglo je više od 80 fotografija, a najbolje su proglašene na osnovu broja lajkova na fejsbuk stranici Green lands.

Svi nagrađeni su iz osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Foto : Opština Berane

Menadžer projekta Maja Pešić istakla je da su djeca i na ovaj način, imajući u vidu temu konkursa, shvatili zašto je važno čuvati prirodu i okolinu.

„U sklopu projekta bila su organizovana predavanja u osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Vukašin Radunović“ na temu „Reciklaža i zaštita životne sredine“, kojima je prisustvovalo 227 djece. U ulozi predavača bio je profesor Branislav Miladinović„, kazala je Pešić.

Podsjetimo, „Zelena ostrva“ su projekat prekogranične saradnje koji finansira Evropska unija, a kao vodeći aplikant sprovodi Opština Berane u saradnji sa partnerima: Karitasom, VIS-om i opštinom Malesi e Madhe. Cilj projekta je poboljšanje stanja životne sredine, a kroz unapređenje sistema upravljanja otpadom u Beranama.

Pobjednička fotografija: Privatna arhiva
Avatar

Portal Berane

Pročitajte još