Privedeni kraju radovi na izgradnji stočne pijace u naselju Talum

 Privedeni kraju radovi na izgradnji stočne pijace u naselju Talum

Foto : D.J.

Berane će uskoro kako je za Dan potvrđeno iz lokalne uprave dobiti moderno opremljenu stočnu pijacu. Ubrzo će biti uradjen tehnički prijem i pijaca biti predata na gazdovanje Komunalnom preduzeću.

„Tačno je da se zbog otežavajućih okolnosti i dodatnih troškova dinamika radova nije odvijala po utvrđenom planu. No, nakon prevazilaženja određenih problema, radovi su završeni i uskoro treba da se obavi tehnički prijem. Tako očekujemo da se ubrzo izvrši i zvanično otvaranje stočne pijace kojom će gazdovati Komunalno preduzeće“, naveli su iz lokalne uprave.
Ustvrdili su da će nova pijaca, sa svim potrebnim sadržajima, omogućiti nesmetanu prodaju stoke.

-Dosadašnje stočno pazarište bilo je potpuno neuređeno i nije davalo mogućnost za adekvatnu prodaje stoke. Zato se, radi unapređivanja konkurentnosti u oblasti poljoprivrede, kroz modernizaciju infrastrukture, krenulo sa izgradnjom nove pijace. Urađeno je to sa ciljem jačanja stočarske proizvodnje i proizvodnje zdrave hrane u čitavom regionu. Tako je Berane kao regionalni centar dobilo uređen i opremljen prostor za kupoprodaju stoke, sa svim potrebnim sadžajima, od modernih bokesva i parkinga do vage za mjerenje stoke i drugog neophodnog mobilijara – istakli su iz lokalne uprave.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još