„Prijateljske odnose Crne Gore i UAE unaprijediti kroz ekonomsku saradnju“

 „Prijateljske odnose Crne Gore i UAE unaprijediti kroz ekonomsku saradnju“

Foto:MVP

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilom Abdelaziz Naser Said Alšamsi.

Radulović je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima i sveukupnom saradnjom Crne Gore i UAE, kao i spremnost za njeno dalje unapređenje.
 
Na toj liniji, zahvalio je UAE na značajnoj pomoći koju su uputili Crnoj Gori tokom zdravstvene krize, dodajući da donacija predstavlja gest solidarnosti i humanosti u nepredvidivim i izazovnim vremenima.
 
Šef crnogorske diplomatije kazao je da će, osim zacrtanih vanjskopolitičkih prioriteta – članstva u NATO, intenziviranje pregovora sa EU i dobrosusjedske saradnje, u fokusu njegovog mandata biti i ekonomski aspekt diplomatije i privlačenje stranih investicija.
 
Ambasadorka Alšamsi je naglasila da dvije države imaju jedinstvene odnose, koje je potrebno osnažiti kroz zajedničko djelovanje u brojnim segmentima. Ocijenila je da bi, u tom kontekstu, trebalo istražiti dodatne mogućnosti za saradnju, posebno u oblastima ekonomije, poljoprivrede, obrazovanja i nauke. 
 
Na tom fonu, razmotrene su i mogućnosti organizovanja Mješovite ekonomske komisije, što predstavlja značajan okvir za sagledavanje konkretnih projekata za saradnju. Sagovornici su ocijenili da će održavanje Svjetske izložbe EXPO 2021 u Dubaiju biti važna prilika za promociju Crne Gore kao bezbjedne turističke i investicione destinacije.

Na sastanku su razmijenjena  mišljenja o podršci na multilateralnom planu, kao i situaciji na Bliskom istoku, uz naglasak na važnost dijaloga i mirno rješavanje svih otvorenih pitanja

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još