Predsjednik SO Berane Novica Obradović optužuje opoziciju da opstruira rad Skupštine

 Predsjednik SO Berane Novica Obradović optužuje opoziciju da opstruira rad Skupštine

Foto: Demokrate

Predsjednik SO Berane Novica Obradović smatra da opozicioni odbornici namjerno oprtuiraju rad najvažnijeopštinskog tijela.

„Osjećam obavezu da javnim i transparentnim učinim određene procese koji su doveli do toga da od 30. odnosno 31. marta nije održana nijedna sjednica Skupštine opštine Berane. Iako je postojala volja i želja, nismo održali čak ni svečanu sjednicu povodom Dana opštine Berane 21. 7. ove godine.Jasno je da je opšte poznata epidemiološka situacija izmijenila uslove funkcionisanja kako Skupštine opštine Berane, tako i života u našem gradu u cjelini. Međutim, na svojoj površini epidemija je iznijela i određena svojstva kod opozicionih političkih činilaca. Naime, izostale su odgovornost, kolegijalnost, svaki obzir kod odbornika opozicije koji odbijaju da daju kvorum za održavanje sjednice pod izgovorom da im odluke koje treba da se donesu u interesu grada nisu dovoljno bitne da bi potegli do svojih radnih mjesta“, kaže predsjednik Obradović.

On dodaje da trenutno u Državi ne postoji mjesto u kojem je povoljnija situacija u vezi sa kovidom 19, ali da se ipak život odvija, a da se procesi ne koče, kao što je to slučaj u Beranama.

„Odbornici DPS-a pokazali su spremnost da i u pandemiji korona virusa pronađu saradnika za opstruisanje koliko-toliko normalnog funkcionisanja Skupštine opštine Berane u neredovnim okolnostima.Radi potpunog uvida u situaciju, građani Berana treba da imaju u vidu da je pandemija pokazala dva u potpunosti suprotna odnosa od strane vlasti i opozicije. Tako da smo imali odbornike vlasti, koji su, vodeći računa o opštem interesu, vidjevši da im zdravstveno stanje ne dopušta dolazak na sjednice, podnosili i ostavke kako rad Skupštine ne bi trpio, i, na drugoj strani, odbornike opozicije koji u situaciji kada nekoliko odbornika vlasti, iz zdravstvenih razloga, nije u prilici da prisustvuje sjednicama, neće da dođu i omoguće kvorum za odlučivanje.Takođe, na način identičan ovom opstruisanju ,opstuiraju i rad skupštinskih odbora, odbijajući da omoguće uslove za održavanje sjednica“, dodao je Obradović.

On je insistirao na pojačanom osjećaju za složenost trenutka, kao i za zdravstvenu situaciju u opštini, državi, ali i cijelom svijetu.

„Instrumentalizovati epidemiološku situaciju u svrhu obračuna sa političkim protivnicima, nalazim da se ne odlikuje ni političkom, ni građanskom moralnošću. No, građani Berana će, u svakom slučaju, i o tome dati posljednju riječ” zaključuje na kraju Obradović.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još