Ponovo izglasane izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, usvojeni i drugi zakoni

 Ponovo izglasane izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, usvojeni i drugi zakoni

Skupština Crne Gore danas je ponovo donijela izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, kao i druge zakone koje je predsjednik države Milo Đukanović bio vratio na ponovno odlučivanje. Prema Ustavu on ovog puta mora potpisati usvojene zakone.

– Skupštinska većina usvojila je ponovo Zakon o izmjenama Zakona o radu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima i Zakon o dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

– Milan Knežević kazao je da iza inicijative Ustavnog suda ne stoji Desanka Lopičić već Milo Đukanović.“Ustavni sud je puč sredstvo u rukama predsjednika DPS-a koji će osporavati i obarati zakone koje donese nova parlamentarna većina, a do 30. avgusta bio je udarna pesnica za obračun sa opozicijom, naročito sa Demokratskim frontom“, rekao je on.Istakao je da će nakon što Đukanović potpiše zakone, Ustavni sud koji je pod njegovom kontrolom staviti Zakon o slobodi vjeroispovijesti i ostale zakone koji su usvojeni van snage.Ustavni sud, koji trenutno ima tek petoro sudija, prema Kneževiću radi neustavno o čemu postoje brojni dokazi poput odluke da imunitet poslanika traje samo u zgradi Skupštine. Naveo je da je sutkinji Mevlidi Muratović mandat morao prestati još 2014. kada je navršila 60 godina života, a sudiji Hamdiji Šarkinoviću u martu 2020. godine.Pozvao je Bečića, Krivokapića i Abazovića da se manje sastaju sa Milom Đukanovićem, a češće sa onima koji ih podržavaju u Skupštini i koji su izglasali Vladu.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još