Pomoć za ugrožena domaćinstva, u toku sanacija puta u MZ Šekular

 Pomoć za ugrožena domaćinstva, u toku sanacija puta u MZ Šekular

Aktiviranjem klizišta u mjesnoj zajednici Šekular urušen je potporni zid, oštećen seoski put i dio privatnih imanja. Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić je, obišao je klizište u selu Šekular (zaseok Mezgale) .

Foto: Opština Berane

Šćekić je obezbijedio pomoć za tri ugrožena domaćinstva u vidu 460 metara crijeva za vodu kako bi bilo omogućeno uredno vodosnabdijevanje.Opština Berane je mehanizacijom sopstvene Agencije za izgradnju i razvoj, a u dogovoru sa mještanima ove mjesne zajednice, počela sa aktivnostima na sanaciji gornjeg dijela puta kako bi se uspostavio saobraćaj na ovoj dionici.

Foto: Opština Berane

Aktiviranjem klizišta na pomenutom području urušen je potporni zid, oštećen seoski put i dio privatnih imanja.Podsjetimo, zajedničkom aktivnošću Opštine i Agencije sagrađen je potporni zid u dužini od 33 metra u septembru 2019. godine.Radnici opštinske Agencije angažovani su danima na sanaciji oštećenja nastalih od klizišta u Šekularu i ostalim ugroženim područjima naše opštine.Hidroenergija Montenegro, koncesionar malih hidroelektrana, angažovala je privatnu mehanizaciju kako bi pomogli Agenciji u oslobađanju toka Šekularske rijeke i glavnog puta prema centru MZ Šekular, koji je zatrpan nanosom zemljišta i gdje je blokiran saobraćaj.

Foto : Opština Berane

Do aktiviranja klizišta došlo je i zbog toga što su se u ovom dijelu Šekulara pojavile podzemne vode

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još