Policajac Premović u pritvoru: Djeca glavni svjedoci i biće saslušana

 Policajac Premović u pritvoru: Djeca glavni svjedoci i biće saslušana

Sudija za istragu bjelopoljskog Višeg suda Vanja Rakonjac ispitala je Punišu Premovića (47) iz Berana i odredila mu pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo, piše Dan.

Pritvor je određen zbog težine djela i mogućeg uticaja na svjedoke. Svjedoci su djeca, tako da će morati da budu saslušana tokom istražnog postupka”, kazala je Rakonjac.Ostalo je da se odluči o upućivanju Premovića, na osnovu predloga Višeg tužilaštva, na pishijatrijsko posmatranje u Dobroti.Premoviću je stavljeno na teret da je 18. novembra, u večernjim satima, hicem iz službenog pištolja usmrtio svoju suprugu.Kako se pretpostavlja, on je suprugu ubio pred njihovo troje djece.Za ovo djelo je propisana kazna od najmanje deset godina zatvora, a najviše dugotrajna vremenska kazna.

Doktorka Dragana Čukić je izvršila obdukciju i utvrdila da je smrt Ivane Premović nastupila usled povreda od jednog projektila u desnom pazušnom dijelu.“Znam da sam popio dosta alkohola, a kad sam došao kući, razgovarao sam sa suprugom. Znam da mi nije odgovaralo nešto što mi je odgovorila, i više se ničega ne sjećam”, kazao je Premović, koji sa sad pokojnom suprugom ima troje djece, od kojih najmlađe ima četiri i po godine, a najstarije 19 godina.Prema saznanjima Dana, kod Premovića je pronađeno 2,80 promila alkohola u krvi.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još