Održana sjednica nove Vlade: Generalni sekretar Milonjić, šefica kabineta Malović

 Održana sjednica nove Vlade: Generalni sekretar Milonjić, šefica kabineta Malović

Nova Vlada na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem održala je danas prvu sjednicu. Generalni sekretar Vlade Crne Gore je Božo Milonjić, a šefica Kabineta predsjednika Vlade Ivana Malović.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je stupio na dužnost i da će svoj posao obavljati pošteno i u interesu građana. „Hvala svima na bezbroj poruka i poziva koje sam primio prethodnih dana“, napisao je Abazović na Fejsbuku.

Abazović je istakao da je sjednica bila posvećena imenovanjima za komisije koje treba da počnu da rade i za generalnog sekretara vlade.

Aktivan prvi radni dan. Saradnja sa EU je od posebne važnosti“, dodao je on. Krivokapić i njegov kabinet izabrani su u petak sa 41 glasom poslanika tri vladajuće koalicije – “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”.Ministar unutrašnjih poslova je Sergej Sekulović, odbrane Olivera Injac, a vanjskih poslova Đorđe Radulović.Resor finansija i socijalnog staranja vodiće Milojko Spajić, kapitalnih investicija Mladen Bojanić, a ekonomskog razvoja Jakov Milatović.Ministar pravde, manjinskih i ljudskih prava je Vladimir Leposavić, zdravlja Jelena Borovinić Bojović, a prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.Resor ekologije, prostornog planiranja i urbanizma vodiće Ratko Mitrović, a javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.Na čelu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Aleksandar Stijović.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još