Obradović :Opština je spremna da pomogne investitorima

 Obradović :Opština je spremna da pomogne investitorima

Foto:Opština Berane

„Spremni smo da pomognemo investitorima u prevazilaženju svih administrativnih barijera, kako bi, u obostranom interesu, razvijali svoje privredne aktivnosti na teritoriji opštine Berane“, kazao je, između ostalog, predsjednik SO Berane Novica Obradović na Dunavskom forumu.

Arheološki park Viminacijum u Kostolcu (Republika Srbija) bio je domaćin učesnicima 9. Dunavskog foruma, koji je okupio predstavnike javnog i privatnog sektora, univerziteta i kompanija angažovanih u slivu rijeke Dunav, a jedan od učesnika bio je predsjednik Skupštine opštine Berane.

Na samom početku svog izlaganja napravio je paralelu između Berana i ovog lokaliteta, jer se i ovdje, kao i kod nas (naselje Dolac), nalazio rimski kastrum – arheološki lokalitet sa ostacima rimskog vojnog logora.

Predsjednik Skupštine je govorio na skupu o opštim karakteristikama i privrednim potencijalama naše opštine, sa posebnim akcentom na poljoprivredu. Istakao je da je Opština Berane otvorena saradnju sa potencijalnim investitorima u različitim oblastima.

Foto:Opština Berane

Spremni smo da pomognemo investitorima u prevazilaženju svih administrativnih barijera, kako bi, u obostranom interesu, razvijali svoje privredne aktivnosti na teritoriji opštine Berane. S obzirom da naš kraj ima veliki potencijal za razvoj poljoprivrede onda u tom dijelu nudimo i čitav niz olakšica poljoprivrednicima.  Sa druge strane, dajemo podsticajne mjere onima koji su zainteresovani da svoj biznis pokrenu u biznis zoni u Beranama, oslobođanjem plaćanja taksi, komunalnih usluga… Postoje određene olakšice i sa nivoa države„, kazao je Obradović.

Upoznao je prisutne na forumu da Berane ima povoljan geografski položaj i da će u narednom periodu izgradnjom autoputa u Crnoj Gori, naš grad biti još bolje povezan sa gradovima u centralnom i južnom dijelu zemlje.

„Berane se nalazi u pograničnoj zoni, tako da i ta činjenica ide u prilog potencijalnim investitorima. Nekada je bio u funkciji i beranski aerodrom, koji bi ponovo mogao biti aktiviran ukoliko se stvore uslovi za tako nešto“, objasnio je predsjednik Skupštine.

Istakao je da je do nedavno u Beranama radio Rudnik uglja, koji je zapošljavao veliki broj radnika. Ovom prilikom pozvao je investitore da, uz određene povoljnosti, rudnik ponovo počne sa radom i razvija se u zajedničkom interesu.

Dunavski biznis forum 2020. godine tematski je bio posvećen energetici, prekograničnoj saradnji, izgradnji institucija, unapređenju turističke ponude i kreativnoj industriji.

Izvor :Opština Berane

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još