Neće saslušati Borovinić Bojović; „ministarka duguje odgovor“

 Neće saslušati Borovinić Bojović; „ministarka duguje odgovor“

Odbor za zdravstvo Skupštine Crne Gore odbio je inicijativu poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković za održavanje konsultativnog saslušanja ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović o nabavci vakcina protiv koronavirusa. Za inicijativu su glasala četiri poslanika, a isto toliko ih je bilo protiv.

Vuksanović Stanković je podnijela inicijativu poslanice za kontrolno saslušanje Borovinić Bojović u vezi sa nabavkom vakcina protiv koronavirusa.Sa sjednice (Foto: YT Printscreen)“Potrebno je pozvati Jelenu Borovinić i Igora Galića radi potrebnih informacija o nabavci vakcina. Pandemija je najveći izazov u istoriji 21. vijeka, a u svijetu je krenula trka za vakcinama. Crna Gora je među par država u Evropi gdje vakcinacija nije započela, niti znamo kad će. Podsjetiću da je ministarka još 15. januara izjavila da će vakcinacija početi krajem januara ili početkom februara. Te donacije su odbijene. Resorna ministarka mora dati odgovore i o potpunom otvaranju države za ulaske strane državljane bez PCR testova. Ovo je pitanje života i smrti, a ministarka duguje odgovor“, dodala je Vuksanović Stanković.Član Odbora Vladimir Dobričanin kazao je da ne govori ništa negativno o inicijativi, ali da je Borovinić Bojović zatečena stanjem u zdravstvu, posebno sa nebrigom i neradom. „Prethodnici nijesu prstom mrdnuli“, dodao je on.

„Ako je ko napadao prethodnog ministra zdravlja bila sam ja. Ja nikog ne napadam, nego tražim odgovore“, odgovorila je Vuksanović Stanković.Predsjednik Odbora Srđan Pavićević je pozvao na konstruktivnu raspravu bez, kako je kazao političkih podjela.“Dok sam ja predsjednik Odbora, ovaj Odbor će imati prioritet u zdravlju građana, a političke podjele ćete ostaviti iza ovih vrata”, poručio je kazao je Pavićević.“Ne znamo ni da li ima britanskog soja virusa u Crnoj Gori“Vuksanović Stanković je kazala da ministarstvo duguje crnogorskog javnosti da li ima ili nema novog britanskoj soja koronavirusa u Crnoj Gori. „Mi čak i ne znamo da li mi imamo obuku za vakcinaciju“, kazala je ona. Dobričanin je na to kazao da za ova pitanja može i on dati odgvore, a ne ministarka zdravlja. „Mi smo obučeni za vakcinaciju i spremni za istu. Ne daju se vakcine specijalnim šlemom iz svemira, nego sa špricem i iglom“, dodao je on.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još