Najbolji student Muzičke akademije za studijsku 2020/21. godinu

 Najbolji student Muzičke akademije za studijsku 2020/21. godinu

Student Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, na studijskom smjeru Izvođačke umjetnosti, Gleb Bedniakov (9.70) jedan je od 18 nagrađenih studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

„Prvenstveno bih ovom prilikom želio da se zahvalim svojim profesorima koji su dali veliki doprinos u mom dosadašnjem napredovanju, bez kojih ne bih postigao visok nivo znanja u svojoj profesiji kao ni postignuće ove, meni veoma značajne nagrade. Značajna je, upravo iz razloga što mi je ujedno i veliki podsticaj za dalji napredak, a takođe daje još veću motivaciju da se još profesionalnije bavim istraživanjem muzike i čarima uplivavanja u novi svijet“, kazao je student.

On je dodao da se muzikom bavi od svoje četvrte godine i da je oduvijek išao ka za novim saznanjima i time pokušavao da napreduje što je više moguće.

„Još od ranog perioda svog djetinjstva bio sam na takmičenjima, vrijedno se spremajući za ista, kao i za časove kod svojih profesora uz koje sam tokom čitavog dosadašnjeg školovanja kroz kritike i pohvale sve više napredovao. Takođe, volim da izučavam muziku u saradnji sa svojim kolegama i doprinesem svojom pomoći za zadati materijal, ukoliko se bolje razumem u isti, što mi dosta pomaže u učenju“, dodao je Gleb.

Njegova želja je da se ostvari kao solista.

„Takođe želim da  proputujem svijet i držim koncerte u najpoznatijim salama, međutim, ponekad suočavajući se sa realnošću shvatam da je realniji slijed događaja nakon diplomiranja upisati master u toku kog bih svirao u orkestru ili bih osnovao klasični gudački kvartet ili trio i usput dijelio svoje znanje sa mladim generacijama“.

Kada je riječ o nastavku studija, kaže da će najvjerovatnije ostati na Cetinju.

„Kad me pitaju zašto sam postao violinista ili zašto sam upisao ovu Akademiju, ja kažem samo jedno: Previše volim muziku da bih živio bez nje, svakog trenutka čujem u svojoj glavi neke melodije koje mi stvaraju inspiraciju za dalji napredak. Ja uživam u tome što radim… i želim vam isto“, završava on.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još