Mitrović-Sprej: Sagledati sve mogućnosti saradnje

 Mitrović-Sprej: Sagledati sve mogućnosti saradnje

Izvor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović, susreo se danas sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori, Japom Sprejom. Sastanku su prisustvovali državni sekretar za prostorno planiranje i urbanizam, Aleksandar Ašanin, Radoslav Ralević, glavni bankar u EBRD-u i Danilo Raičević, stručni bankar u EBRD-u.

Tokom razgovora, Sprej je upoznao ministra sa aktivnostima i projektima EBRD-a i mogućnostima buduće saradnje. Posebno su razmatrani oni projekti EBRD-a koji mogu doprinijeti daljem razvoju infrastrukture Crne Gore, a posebno u vezi sa Poglavljem 27.

Ministar Mitrović je istakao značaj saradnje sa EBRD-om. Obje strane su bile zainteresovane da razmijene informacije o projektima Proširenja sistema Regionalnog vodovoda i Upravljanje otpadnim vodama, ali i o projektima iz oblasti energetike.

Tokom sastanka, predstavnici EBRD-a su izrazili očekivanja o zajedničkoj saradnji oko realizacije projekata poput: Upravljanja otpadom na sjeveru Crne Gore, daljinskim grijanjem na biomasu za Žabljak i Rožaje, te kako ojačati kapacitete lokalne samouprave u cilju razvoja i korištenja infrastrukture.

„Ministar je izrazio spremnost da sagleda svu dostupnu projektnu dokumentaciju, sa posebnom pažnjom na ekološku prihvatljivost projekata“, piše u saopštenju.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još