Ministar Radulović najavio povlačenje više ambasadora

 Ministar Radulović najavio povlačenje više ambasadora

Foto:Dan

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović najavio je da će MVP povući više amabasadora, o čemu će odluku donijeti već na nekoj od narednih sjednica Vlade, prenosi CDM.

Na listi će se najvjerovatnije naći ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević , ambasador u BiH Obrad Mišo Stanišić , ambsador u Hrvatskoj Boro Vučinić .

Na listi onih koji će se gotovo izvjesno naći na listi ambasadora koji će biti opozvani biće i bivša ministarka nauke Sanja Vlahović koja službuje u Italiji, bivši ministar zdravlja Budimir Šegrt koji diplomatsku misiju obavlja u Poljskoj, ambasador Crne Gore na Kosovu Ferhat Dinoša, bivši savjetnici premijera u prethodnoj vladi Aleksandar Eraković (Španija) i Vladimir Beratović (Velika Britanija).

Biće zanimljiv odnos ministra Radulovića prema bivšem kolegi iz nekadašnjeg Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, a kasnije savjetnika predsjednika Skupštine, Periši Kastratoviću, koji misiju obavlja u Turskoj. Takođe, biće interesantan i njegov odnos prema bivšem ministru vanjsih poslova Miodragu Vlahoviću koji je trenutno ambasador Crne Gore pri Svetoj Stolici.

Opoziv će najvjerovatnije dobiti i ambador u Sloveniji Vujica Lazović, funkcioner SD-a, a posebno  će interesantan biti odnos Radulovića prema nekadašnjem, ne tako davnom, direktno nadređenom ambasadoru Goranu Poleksiću koji službuje u Rumuniji.

Najvjerovatnije na “meti” ministru Raduloviću biće i nekadašnji predsjednik Pozitivne Crne Gore, aktuelni ambasador u Kini Darko Pajović, čija je partija glasajući za tadašnju vladu pomogla učlanjenju Crne Gore u NATO-u. Da li će upravo “na krilima” tih zasluga Pajovića opoziva sačuvati ambasadori država članica Alijanse ili će ministar Radulović zajedno sa nekadašnjim partijskim drugom ovog ambasadora, Dritanom Abazovićem njegovo povlačenje morati da objašnjavaju u ambasadama SAD-a, Francuske, Njemačke, Velike Britanije i dugih moćnih saveznika Crne Gore ostaje da se vidi, prenosi CDM.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još