Milačić: Nova struktura u tužilaštvu je noćna mora kriminala skrivenog iza komita

 Milačić: Nova struktura u tužilaštvu je noćna mora kriminala skrivenog iza komita

Izvor: Prava CG

Kao odgovor, između ostalog, na šovinističke ideje i skupove, iza kojih i ovog puta stoji organizovani kriminal, sjeli smo i kao odgovorni ljudi, lideri partija parlamentarne većine, napravili zajednički dogovor i kompromis u vezi sa tužilačkim zakonima koji nam garantuje uspjeh, poručio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Kako on ističe, u vladajućoj većini, svjesni međusobnih razlika, saglasni su da je njihov zajednički cilj i obaveza: spriječiti kriminalce da preko izmanipulisanih radikalizovanih pojedinaca zaštite svoju nezakonito stečenu imovinu.

„Nova struktura u tužilaštvu je ono čega se boje takozvani komiti, odnosno oni koji im pune glave i rezervoare za divljanje po ulicama i destabilizovanje zemlje.

Forsirano stvaranje tenzija kojim DPS, zaogrnut komitskom bukom, želi da izazove nemire i dodatno podijeli društvo, poslednji je refleks gubitnika 30. avgusta koji je sve jači kako se bliže reforme u tužilaštvu koje su ključne za procesuiranje organizovanog kriminala“, navodi Milačić.

On dodaje da Pravu Crnu Goru raduje kompromisna atmosfera među svim akterima parlamentarne većine i zajednička velika želja da hitno Skupštini upute predlog izmjena Zakona o tužilaštvu.

„To će izvesti na čistac vrh kriminala koji se kukavički sakriva iza državnih zastava i navodnih ideologija, a u suštini brani samo decenijske privilegije i ogromna nepočinstva“, zaključio je Milačić.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još