Mikić: Abazoviću prijeti regionalni kriminalni klan, ukoliko mu se nešto desi krivac je Veljović

 Mikić: Abazoviću prijeti regionalni kriminalni klan, ukoliko mu se nešto desi krivac je Veljović

Foto : FOS Media

Dritan Abazović, lider pokreta URA, od 30. avgusta je imao više stotina prijetnji saopšteno je na današnjoj pres konferenciji ove partije.

„Sad imamo informaciju da jedan regionalni klan želi da ugrozi njega i njegovu porodicu i da je sve u to uključen jedan državljanin Crne Gore koji nije rezident. Mi danas ne želimo da nikome crtamo metu. Kao organizacija preduzeli sve što je u našoj moći da preduprijedimo svaku prijetnju jer organi nisu željeli da to urade. Ukoliko se Abazoviću i njegovoj porodici nešto desi direktno za to snosiće krivicu direktor policije Veselin Veljović jer nisu preduzeli sve da ga zaštite“, saopštio je izvršni direktor GP URA Zoran Mikić.

Potpredsjednik GP URA Miloš Konatar naveo je da nema te cijene koju svi članovi na čelu sa Dritanom Abazovićem nisu spremni da plate kako bi zaštitili izbornu volju građana od 30. avgusta.

„Mi se ne plašimo. Dritan Abazović se ne plaši, ništa ga ne može pokolebati. Ukoliko mu se nešto desi odgovornost snosi Veljović, Uprava policije i bezbjednosni sektor“, kazao je Konatar.

Naglašava da ne žele da dižu paniku već samo da obavijeste građane o dešavanjima.

„Mi očekujemo da sistemi Crne Gore i regiona detaljno ispitaju ove informacije“, poručio je Konatar dodajući:

„Do ovih informacija smo došli iz više izvora, radi se o nekoliko izvora kojih nemaju konkretnih veza a to je da ovaj regionalni kriminalni klan planira da ugrozi fizičku bezbjednost Abazovića.“

Takođe, Zoran Mikić još jednom naglašava da prijetnje o kojima govore na konferenciji nisu upućene od strane crnogorskih klanova.

„Da se ne bi stvarale spekulacije, ne radi se o klanovima iz Crne Gore, klanovima koji potiču iz Kotora. Radi se isključivo o regionalnim klanovima“, kazao je Mikić.

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još