Medojević: Vladika Joanikije omalovažava poslanike DF-a, a nije mu prvi put

 Medojević: Vladika Joanikije omalovažava poslanike DF-a, a nije mu prvi put

Izvor: DF, Arhiva

Lider Demokrata Aleksa Bečić nije zaslužan za Zakon o vjerskim slobodama više od bilo kog od 41 poslanika koji je glasao protiv tog Zakona, a Vladika je omalovažio sve poslanika DF-a i to mu nije prvi put, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Komentarišući susret Vladike Joanikija i Bečića u Beranama, Medojević je kazao da Vladika treba da bude Vladika svih pravoslavaca „ali ima jedan gore što sve snima kamerom“.

„Ako se ja dobro razumijem u matematiku DF ima 21 poslanika u Skupštini, a Demokrate 10 poslanika. Znači da je DF najmanje dva puta više zaslužan za izglasavanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Da ne govorim o tome da su svi poslanici DF u prethodnom sazivu pohapšeni zbog otpora izglasavanju diskriminatorskog Zakona 27. decembra 2019. godine. Tada su poslanici Demokrata sjedili kućama i posmatrali našu borbu“, kazao je Medojević. 

Podsjetio je i da DF ne priznaje, kako kaže, „laznu drzavu Kosovo“. 

„DF je protiv sankcija Rusiji, DF je za jedinstvo SPC, DF je protiv smjene ministra pravde Vladimira Leposavića. Denokrate priznaju Kosovo, Demokrate podrzavaju sankcije Rusiji, Demokrate se ne izjašnjavaju oko jedinstva SPC, Demokrate podržavaju smjenu Leposavića. Ovo nije pošteno“, poručuje Medojević. 

Avatar

Portal Berane

Pročitajte još